Πολιτική

Την Πέμπτη στη Βουλή Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί, οριστικοποίησε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την κλήτευση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να την ενημερώσουν για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ», ενώ την Παρασκευή, θα κληθούν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης καθώς και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στο μεταξύ, κατά την μαραθώνια ακρόασή του, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη έλεγχοι για 32 πολιτικά πρόσωπα τονίζοντας ότι ο αριθμός αυτών που ελέγχονται είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτούς που είδαν το φως της δημοσιότητας προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει πόσοι από αυτούς είναι εν ενεργεία βουλευτές.

Ο. Στασινόπουλος, διέψευσε ακόμα ότι έχει συνταχθεί οποιαδήποτε επίσημη λίστα από το ΣΔΟΕ με το χαρακτήρα του δημόσιου εγγράφου, σημείωσε ότι υπάρχουν διάσπαρτα στοιχεία από διάφορες περιφερειακές διευθύνσεις της υπηρεσίας και επέμεινε ότι καμία διαρροή δεν έγινε από τα στελέχη της.

Στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής αν οι λίστες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι πλαστές, ο κ. Στασινόπουλος απέφυγε να απαντήσει ευθέως, επισημαίνοντας ότι «το θέμα είναι προς διερεύνηση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη».

Αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι μόλις παρέλαβε το στικάκι το έστειλε αμέσως στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι ακόμα και σήμερα επίσημα δεν έχει μάθει αν το ηλεκτρονικό αρχείο περιέχει την επίμαχη λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατέθεσαν στον οικονομικό εισαγγελέα Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1