Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Το ΕΣΠΑ κλυδωνίζει τη συγκυβέρνηση – Αντάρτικο από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ – Η οργή του ΥΠΑΝ

Το ΕΣΠΑ κλυδωνίζει τη συγκυβέρνηση – Αντάρτικο από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ – Η οργή του ΥΠΑΝ

Με άγριες διαθέσεις σήμερα το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Καταψήφισε τη διάταξη για τις λαϊκές αγορές αλλά και τροπολογία για το ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε την αντίθεση του στην πρόβλεψη της διάταξης ο Επικεφαλής του Οργανισμού (στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης) που εκδίδει τις άδειες των λαϊκών αγορών, να διορίζεται από τον υπουργό και ζήτησε ο διορισμός να γίνεται από τα περιφερειακά συμβούλια. Η αντίθεση αυτή αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία και με το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε και η ΔΗΜ.ΑΡ, όπως διευκρίνισε στους δημοσιογράφους η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοίδη να ξανασκεφτεί τη στάση του τονίζοντας πως «ο υπουργός δεν στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης» και σημειώνοντας πως… «άλλωστε δεν εκδίδει άδειες ο υπουργός, αλλά ο Οργανισμός».

«Το θέμα είναι πολιτικό… Πάρτε το πίσω να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο» είχε επιμείνει ο κ. Χρυσοχοΐδης αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω.

Το ΠΑΣΟΚ όμως καταψήφισε και την υπουργική τροπολογία που αφορούσε στην
απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών και για τεχνικά θέματα επίσπευσης του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη στους δημοσιογράφους, το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε επειδή έχει ενστάσεις επί της ουσίας της τροπολογίας αλλά επειδή δεν ήταν ενήμερο σχετικά και θύμισε πως είναι πάγια η θέση της Ιπποκράτους πως … όταν δεν ενημερώνεται θα καταψηφίζει!

Στο αντάρτικο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντέδρασε με οργή το υπουργείο Ανάπτυξης, με κύκλους να αναφέρουν χαρακτηριστικά πως “η τροπολογία που καταψηφίστηκε αφορά διαδικασίες επιτάχυνσης για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και πρωτοβουλίες που βοηθούν τη χώρα να ανέβει στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας. Προφανώς κάποιοι δεν κατανόησαν τη σημασία της. Δεν μπορεί παρά να το αντιληφθούν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς θα διευκολυνθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο ΕΣΠΑ

Παράταση έως 16 Μαΐου, για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα για τους μικρομεσαίους

Φιρμάνι Σαμαρά στα υπουργεία για τα κοινοτικά κονδύλια! – Κι αυτοί που αντιδρούν, ευρώ θέλουν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε