Σάββατο, 30 Μαρ.
17oC Αθήνα

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποδέχτηκε την Ελένη Ζαρούλια

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποδέχτηκε την Ελένη Ζαρούλια

Την απόφασή της να επιτρέψει τη συμμετοχή της βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια και του Ούγγρου βουλευτή Νάγκι, στις εργασίες των συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανακοίνωσε, η αρμόδια επιτροπή του Οργανισμού.

Εγκρίνοντας τα διαπιστευτήρια των δύο βουλευτών, που χαρακτηρίσθηκαν ως συμμετέχοντες σε φασιστικά και ρατσιστικά πολιτικά κόμματα, η επιτροπή διευκρινίζει ότι «η απόφαση αυτή δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως έκφραση υποστήριξης ή αναγνώρισης, έστω και εμμέσως, της δράσης, των ιδεωδών, των πράξεων ή των πολιτικών τους θέσεων, που η Κοινοβουλευτική Συνέλευση καταγγέλλει κατά τα 63 έτη ύπαρξής της».

Τουλάχιστον δέκα βουλευτές- μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο να διαπιστευθούν στη Συνέλευση η βουλευτής η Ελένη Ζαρούλια και ο Ταμάς Γκάουντι Ναγκί, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ανήκουν σε ρατσιστικά πολιτικά κόμματα.

Επικαλούμενος άρθρα του Καταστατικού και του Κανονισμού της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ιταλός βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Φιάμμα Ναϊρενστάϊν αρνήθηκε τη διαπίστευση στους δυο βουλευτές, λέγοντας ότι και τα δύο μέλη ανήκουν σε ρατσιστικά και αντισημιτικά πολιτικά κόμματα, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με τα ιδανικά και τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η τελική απόφαση ανήκε στην Επιτροπή Θεσμικών Θεμάτων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία επικύρωσε τα διαπιστευτήρια των δυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Πόρτα” στη Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ζαρούλια: Δέχομαι αριστερό γαμπρό – Δεν αντέχω το metal του Καιάδα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε