Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup: Μπράβο, κάνατε ό,τι ζητήσαμε…

Το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup: Μπράβο, κάνατε ό,τι ζητήσαμε…

“Αξίζετε τα λεφτά, έπρεπε να σας τα δώσουμε, αλλά…” αυτό είναι το νόημα της επίσημης ανακοίνωσης μετά το αξιέξοδο στο Eurogroup.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρει ότι, το Eurogroup καλωσορίζει τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο της τρόικας και των ελληνικών αρχών σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ευρύ φάσμα θετικών μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής σταθεροποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Οπως επισημαίνεται, το Eurogroup σημείωσε με ικανοποίηση ότι όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις που είχαν ζητηθεί πριν έχουν εκπληρωθεί με ικανοποιητικό τρόπο. Αυτό αντανακλά ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων όπως, επίσης, και τον προϋπολογισμό του 2013 και μια φιλόδοξη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για την περίοδο 2013-2016.
Οι προσπάθειες αυτές, υπογραμμίζεται, αποδεικνύουν την ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών σε σχέση με το πρόγραμμα προσαρμογής. Το Eurogrpoup συνεχάρη τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλαν οι ελληνικές αρχές και οι ‘Ελληνες πολίτες για να φτάσουν σ’ αυτό το στάδιο.

Στην ανακοίνωση του Ζ.Κλ. Γιούνκερ αναφέρεται ότι το Eurogroup είχε μια διεξοδική συζήτηση και σημείωσε πρόοδο σχετικά με ένα συνεκτικό πακέτο αξιόπιστων πρωτοβουλιών, οι οποίες αποσκοπούν στη σημαντική συνεισφορά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, το Eurogrpoup διέκοψε τη συνεδρίασή του προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω τεχνική επεξεργασία σε κάποια από τα στοιχεία του πακέτου και θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μα δεν τελειώσαμε! Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, χωρίς συμφωνία – Νέα συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα

Οι εταίροι αθέτησαν τη συμφωνία τι θα κάνει η Ελλάδα;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε