Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το νόμισμα η αφορμή για νέα κόντρα Κεδίκογλου – ΣΥΡΙΖΑ

Το νόμισμα η αφορμή για νέα κόντρα Κεδίκογλου – ΣΥΡΙΖΑ

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Σίμο Κεδίκογλου και το ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για την πατρίδα, σε αυτή τη δύσκολη φάση, και χαρακτήρισε “εκκρεμές” τον Αλέξη Τσίπρα.

«Όποιος έλεγε κάτι τέτοιο (σ.σ. για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα) είναι εναντίον της πατρίδας και εναντίον των ασθενέστερων», ανέφερε κι έκανε λόγο για πολυφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, θυμίζει το πολιτικό αντίστοιχο της «βιβλικής Βαβέλ», με ποιον να πρωτομιλήσεις; Με τον κ. Λαφαζάνη που λέει για εθνικοποίηση τραπεζών και να συζητάμε για να φύγουμε από το ευρώ και να καταγγέλλει τρομοκρατία για το θέμα; Τον κ. Τόλιο, ο οποίος επίσης να λέει ότι υπάρχει μια φοβία και επιτέλους, ας απαλλαγούμε από τις φοβίες, να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα; Ή να ακούσουμε τον κ. Μηλιό, ο οποίος προειδοποιεί ότι η πρόταση για έξοδο από το ευρώ, θα σήμαινε πολλαπλάσια δεινά για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους;».

Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε εξάλλου ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένα εκκρεμές, που ανάλογα με το αν είναι εντός ή εκτός Ελλάδας, αλλάζει τοποθετήσεις. Ποια σοβαρότητα μπορεί να έχει μια τέτοια παράταξη; Εμείς κοιτάζουμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε ότι είναι η μόνη ρεαλιστική αντιμετώπιση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης, για να βγει η κοινωνία μας από αυτή την κρίση, χωρίς άλλες απώλειες. Η κυβέρνηση κοιτάζει το εθνικό συμφέρον. Αυτήν τη στιγμή είμαστε κατηγορηματικοί και το λένε όλοι, το λένε ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει θέμα. Εκτός ευρωζώνης θα ήταν πολύ- πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Και θα ήταν πολύ πιο δύσκολα, κυρίως για τους ασθενέστερους».

Από την πλευρά του. ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει ότι «τον καλωσορίζουμε στην άποψη πως κανένα νόμισμα, ούτε το ευρώ, ούτε η δραχμή, δεν είναι φετίχ».
«Μπορεί άραγε να αντιληφθεί και πόσο καταστροφική είναι η μνημονιακή πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση;» καταλήγει στο σχόλιό του.

Ο κ. Κεδίκογλου απάντησε άμεσα, επισημαίνοντας ότι “αφού οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους καλύτερα να σιωπήσουν”.

Και συνέχισε: “Στην πολιτική βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται να καταλάβουν απλά ελληνικά. Το ευρώ είναι απολύτως απαραίτητο για την ταχεία ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μας, χωρίς άλλες απώλειες για τις ασθενέστερες τάξεις”,προσθέτοντας πως η κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί τη μόνη εγγύηση παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπόντες Κεδίκογλου για ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της Κύπρου, όπως άλλοι”

Κεδίκογλου για Τσίπρα: Φαντασιώνεται την προεδρία στην Κύπρο, αφού δεν πείθει τους δικούς του

Κεδίκλογλου: Πυροτέχνημα Τσίπρα οι πρόωρες εκλογές

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε