Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Των… αναποφάσιστων θα γίνει στις εκλογές – Από… ισοβαθμία μέχρι 5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα “Το Ποτάμι” σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Από 20% ως και 40% των πολιτών δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές
– Ως και 5% προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ  και μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
– Τρίτη δύναμη “Το Ποτάμι” ενώ η “Ελιά” κερδίζει έδαφος

Σε γόρδιο δεσμό μετατρέπεται το προεκλογικό πεδίο, δημοσκοπικά τουλάχιστον, για τα επιτελεία των κομμάτων αφού οι πολίτες φαίνεται να είναι σε μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστοι.

Σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας ουσιαστικό πρώτο κόμμα είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος μαζί με τα άκυρα και τα λευκά φτάνει στο 41% στη δημοσκόπηση της Public Issue, ενώ στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας η αδιευκρίνιστη φτάνει στο 21%.

Κάπως έτσι το τοπίο μοιάζει θολό και ουσιαστικά όλα μπορεί να συμβούν.

Κερδισμένοι και χαμένοι των δημοσκοπήσεων

Στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 15,5% και η Ν.Δ. 15,5 % και όλα δείχνουν … ντέρμπι

Στην τρίτη θέση έρχεται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 7% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1,5%.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία και που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο της Μακεδονίας τα ποσοστά είναι κατά πολύ διαφορετικά, αφού παρουσιάζουν μεγάλη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με 5 μονάδες, ενώ “Το Ποτάμι” βρίσκεται μόλις μισή μονάδα πίσω από τη ΝΔ.

Αναλυτικά στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,5%, έναντι 13,5% της ΝΔ με το Ποτάμι να ακολουθεί με 13%.
Υψηλό το ποσοστό της Χρυσής Αυγής με 9% αλλά και του ΚΚΕ με 8% ενώ ακολουθούν η Ελιά με 4,5% ενώ ΔΗΜΑΡ με 2% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% μοιάζουν να χάνουν μεγάλο μέρος των ποσοστών τους.

Διαβάστε επίσης:

 

Πως σχολιάστηκε η δημοσκόπηση του Newsit και της Alco – Τι είπαν Κουβέλης, Καμμένος και Παπαδημούλης για τα ευρήματα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε