Κυριακή, 2 Ιουν.
31oC Αθήνα

Τσίπρας: Αποσύρετε την τροπολογία, αλλιώς εξυπηρετείτε συμφέροντα! Υποκριτής ο Άδωνις!

Τσίπρας: Αποσύρετε την τροπολογία, αλλιώς εξυπηρετείτε συμφέροντα! Υποκριτής ο Άδωνις!

Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την περίφημη τροπολογία για τα φάρμακα, εξαπέλυσε σε συνέντευξη Τύπου  ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία και να ξεκινήσει διάλογος με τους αρμόδιους φορείς για 10 ημέρες. “Αν πράγματι έχει στόχο την μείωση της δαπάνης ισόποσα τότε ας έρθει σε έναν διάλογο εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις γιατί για εμάς είναι ο μόνος στόχος και η μόνη αγωνία. Αν δεν το κάνει τότε σημαίνει ότι ο μόνος του στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα”, είπε χαρακτηριστικά.

Για τον κ. Γεωργιάδη είπε ότι “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μονο που ο νοικοκύρης έχει γελοία επιχειρήματα. Ανέδειξε δήθεν διαπλοκή με τον σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ αλλά ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει τον έλεγχο. Εγω δεν ήρθα εδώ για να καταφερθώ κατά του κ. Γεωργιάδη. Ηρθα για να του δώσω τα εύσημα. Είναι ο καλύτερος υπουργός που θα μπορουσε να έχει μια κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει την δημόσια υγεία. Τον καλω να ξανασκεφτεί την ανοησία που είπε και να ζητήσει συγγνώμη”, τονισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας πούμε όμως τα πράγματα με το ονομα τους. Η τροπολογία δεν υπηρετεί ούτε την δημόσια υγεία ουτε τον πολιτη. Εξυπηρετεί το ολιγοπώλειο των φθηνών γεννοσήμων και αμφιβόλου ποιότητας

Κατηγόρησε επίσης τον Αδωνι Γεωργιάδη ότι με το που ανέλαβε το υπουργείο, αύξησε τις τιμές σε 265 φάρμακα.
“Ερχεται τώρα μια τροπολογία να κρατήσει για τον εαυτό του το δικαίωμα να μειώνει κατά το δοκούν χωρις έλεγχο κοινοβουλευτικό, τις τιμές όχι στο σύνολο των φαρμάκων αλλά σε έναν πολύ περιορισμένο αριθμό. Κατα την άποψή μας αυτό υποκρύπτει δυνητικά την πιθανότητα διαπλοκής ανάμεσα στις εν λόγω εταιρείες και τον υπουργό. Ας πούμε όμως τα πράγματα με το ονομα τους. Η τροπολογία δεν υπηρετεί ούτε την δημόσια υγεία ουτε τον πολιτη. Εξυπηρετεί το ολιγοπώλειο των φθηνών γεννοσήμων και αμφιβόλου ποιότητας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ζήτησε επίσης “να σταματήσουν να παίζουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του επικοινωνιακά κόλπα και παιχνιδάκια. Ο κόσμος πρέπει να έχει πρόσβαση σε φθηνό και ποιοτικά ελεγμένο φάρμακο. Όταν έχουμε 3 εκατ. συμπολίτες μας έξω από το ασφαλιστικό σύστημα. Όταν κινδυνεύει η ζωή ενός τόσο μεγάλου μέρους του πληθυσμού, κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις λέξεις. Μας λέει ο υπουργός γενικά και αόριστα, μας μιλάει για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά δεν διευκρινίζει της δημόσιας ή της ιδιωτικής;”

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ακολουθήσει την μνημονιακή επιταγή και στόχος είναι να εξυπηρετηθούν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Όλα αυτα τα χρόνια υπήρξε όργιο διπαλοκής. Ειρωνεύτηκε επίσης τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να παίζουμε με το ποιός θα πει την καλύτερη ατάκα.

“Δεν μπορεί να έρχονται τα άγρια για να διώξουν τα ήμερα. Ο κόσμος δεν πείθεται από την ατάκα. Δεν μπορεί να επιτίθενται σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό γιατί πήρε διαφήμιση 3.500 ευρώ, όταν παίζονται παιχνίδια διεσεκατομμυρίων!” είπε ο κ. Τσίπρας.

“Πρώτη φορά βλέπω έλληνα υπουργό Υγείας να υπερασπίζεται με τόσο πάθος τις πολυεθνικές εταιρείες και να μην υπερασπίζεται τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες”, είπε επίσης.

Κάλεσε τέλος τον κ. Γεωργιάδη να αποκαλύψει ποιοί ήταν αυτοί που τον πίεσαν από τις φαρμακοβιομηχανίες και ποιοί ήταν εκείνοι που του έστειλαν εξώδικα.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής επανέλαβε τα περί συμφερόντων και διαπλοκής και υποστήριξε οτι υπάρχουν “σκαστές περιπτώσεις φοροδιαφυγής των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αν στόχος ήταν η μείωση των τιμών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε την τροπολογία, ωστόσο δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα αποχωρήσει από τη Βουλή κατά την ψηφοφορία, αλλά θα παραμείνει για να καταψηφίσει. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι δεν ασχολήθηκε κανείς με υποθέσεις σκανδαλώδεις στις οποίες ενεπλάκησαν και υπουργοί. ‘Εγιναν υπερτιμολογήσεις, γίνονταν πάρτι και το έχουν παραδεχθεί και στη Βουλή, συμπλήρωσε, και κάνουν θέμα θέμα μια διαφήμιση των 3500 ευρώ. Και σε αυτή τη ασυδοσία, σημείωσε, έπαιξαν ρόλο και οι ‘Ελληνες φαρμακοβιομήχανοι και πρέπει να λογοδοτήσουν.

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δική του πρόταση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι το κόμμα του, σε μεταγενέστερο χρόνο, θα επανέλθει στο ζήτημα και θα καταθέσει τις προτάσεις του, καθώς η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα επίθεση στον Α. Γεωργιάδη από την “Αυγή” – Ακόμη ένα επεισόδιο στην κόντρα

“Πόλεμος” κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα – Καταγγελία Άδωνι: “Δέχθηκα πιέσεις από φαρμακοβιομηχάνους για να αποσύρω την τροπολογία”

Μήνυση του σταθμού “Στο Κόκκινο” στον Αδ. Γεωργιάδη

Στρατούλης: Πολιτική σουπιά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε