Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα πέσει με πάταγο – Τι απαντά ο Κεδίκογλου

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα πέσει με πάταγο – Τι απαντά ο Κεδίκογλου

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «θα πέσει και μάλιστα με πάταγο και τότε θα έρθει η ώρα που μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που δίνουν ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο και θα προστατεύσει την εργασία», έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στο εργατικό κέντρο Χαλκίδας.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης -Τρόικας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους άνεργους ως μια στατιστική. «Έρχονται οι κυνικοί τρομοκράτες και τεχνοκράτες της τρόικας και ζητάνε απολύσεις με τη σέσουλα, λες και μετράνε στραγάλια, όχι ανθρώπους. Ζητάνε ανθρωποθυσίες που σε τίποτα δεν θα συμβάλουν στο να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να βγούμε από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλοι βράζουμε σε ένα καζάνι. Δεν υπάρχει πια διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που είναι στο δημόσιο ή τον ευρύτερα δημόσιο τομέα και σε αυτούς που είναι στον ιδιωτικό τομέα».

Ενώ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε:
«Άκουσα προχθές τον ίδιον τον πρωθυπουργό να λέει ότι αυτοί που φταίνε που οδηγηθήκαμε ως εδώ, δεν ήταν αυτοί που μας κυβέρνησαν, αλλά αυτοί που δεν μας κυβέρνησαν, εσείς δηλαδή. Θα σας ζητήσει και τα ρέστα σε λίγο που είχατε την αξίωση να ζείτε με έναν μισθό αξιοπρέπειας. Δεν φταίνε αυτοί που μας κυβέρνησαν και οδήγησαν τη χώρα στα βράχια, δεν έχουν ευθύνες. Δεν φταίνε αυτοί που οργάνωσαν σκάνδαλα στο Χρηματιστήριο, στο Βατοπέδι, στα δομημένα ομόλογα, αυτοί που έπαιρναν τις μίζες από τα ταμεία της Siemens, αυτοί που έβγαζαν χρήματα στο εξωτερικό ή κάλυπταν αυτούς που έβγαζαν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό. Δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε αυτοί που δεν κυβέρνησαν τη χώρα. Αυτή η ατάκα πράγματι θα μείνει στην ιστορία».

Η απάντηση του Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, έσπευσε να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι: “Κατανοούμε ότι ενόψει συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Τσίπρας πρέπει να κανακέψει τις ακραίες συνιστώσες του. Δεν περιμέναμε όμως να υπόσχεται ακόμα και σοβιέτ στα εργοστάσια! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εντός συνεδρίου, αλλά εκτός τόπου και χρόνου…”.

Ακολούθησε απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Κεδίκογλου: “«Αυτός που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αντί να σχολιάζει κάθε τρεις και λίγο τις δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ας ασχοληθεί λίγο και με την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου και ας βρει λίγο χρόνο να μετρήσει πόσες επιχειρήσεις και εργοστάσια έχουν κλείσει επί της κυβέρνησής του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Τσίπρα με την ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων – Τι είπαν για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Τσίπρας: “Δεν θα δεχθούμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία χρέους”

ΣΥΡΙΖΑ: Θεατρική παράσταση οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

“Εμφύλιος” στον ΣΥΡΙΖΑ για τις συνιστώσες

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε