Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τσίπρας για Χρυσή Αυγή: Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη

Τσίπρας για Χρυσή Αυγή: Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη

Την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και την ελληνική Δικαιοσύνη εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

«Η προσπάθεια να εξαρθρωθεί το ναζιστικό εξάμβλωμα, είναι μία ιδεολογική, πολιτική και ηθική μάχη που έχουμε να δώσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά ένα φασιστικό πολιτικό κόμμα, αλλά μία εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε θετική τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο της ανάπτυξης του φασισμού είναι, μεταξύ άλλων, αποτέλεσμα των ακραία φιλελεύθερων και βάρβαρων πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Το αποτυχημένο μνημόνιο

Καταγγέλλοντας την αποτυχία του μνημονίου στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι κίνδυνοι για τη χώρα είναι διττοί. Από τη μία πλευρά, η ανθρωπιστική κρίση με την ανεργία να ξεπερνά το 27% και το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και από την άλλη, η αίσθηση αδικίας και οργής. Την ίδια στιγμή «στην Ελλάδα υπάρχει ο κίνδυνος επώασης και ανάπτυξης του φασισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πάγια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί σύγκλησης ευρωπαϊκής διάσκεψης για το ελληνικό χρέος, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη μερική διαγραφή του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή, ρήτρα ανάπτυξης και αναπτυξιακή χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ. «Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή βιώσιμη λύση με προοπτική να ξαναβγεί στις αγορές» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (EEA) προτίθεται να προτείνει τον κ. Τσίπρα ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η επικεφαλής της Ομάδας, Γκαμπριέλε Τζίμερ, απάντησε ότι για την ίδια προσωπικά θα ήταν μία «εξαιρετική επιλογή». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αρμόδιο όργανο για αυτή την απόφαση είναι το συνέδριο της EEA που θα συνέλθει τον Δεκέμβριο στη Μαδρίτη. Ο κ. Τσίπρας, απάντησε ότι το θέμα αυτό δεν αποτέλεσε μέρος της ατζέντας των επαφών του στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας με έμφαση ότι αυτό που ενδιαφέρει την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά είναι να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις επόμενες ευρωεκλογές.

Σχολιάζοντας την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του είναι προετοιμασμένο για το ενδεχόμενο η ελληνική Προεδρία να διεξαχθεί υπό μία αριστερή κυβέρνηση, καθώς όπως είπε, «ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν εκλογές».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα και τον επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Λάζλο Άντορ. Με τον επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν δεν κατέστη δυνατό να συναντηθεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, τόσο δικών του, όσο και του επιτρόπου, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ώρα του αρχηγού – Μετατέθηκε για αργότερα η μεταφορά Μιχαλολιάκου στον ανακριτή – Με απειλές και κλωτσιές, ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

Βενιζέλος για Χρυσή Αυγή: Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη δικαστική κρίση, κανείς δεν πρέπει να βιάζεται

Οι αντιδράσεις πολιτικών μετά τη μη προφυλάκιση των 3 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Νεο επεισόδιο! Μίχος – Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε

Δεν είπε λέξη ο Κασιδιάρης βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ

Σφαλιάρα και κλοτσιά από τον Κασιδιάρη σε εικονολήπτη και φωτογράφο

Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Τώρα θα δείτε σιχάματα! – ΒΙΝΤΕΟ

Παγωμάρα στην κυβέρνηση στο άκουσμα της αποφυλάκισης των τριών της Χρυσής Αυγής

Ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος – Προφυλακίζεται ο Λαγός – Τελικά τα στοιχεία δεν ήταν “δεμένα”

Καρέ καρέ η αποχώρηση Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου από την Ευελπίδων…

Χρυσόγονος στο Newsit: Δυσάρεστη η σημερινή εξέλιξη

Reuters: Έκπληξη από την απόφαση για Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο

Αυτοί σκότωσαν τον Παύλο – Μάρτυρας έδωσε έξι ονόματα για τη δολοφονία Φύσσα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε