Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Όχι σε απολύσεις εκπαιδευτικών”

Βενιζέλος: “Όχι σε απολύσεις εκπαιδευτικών”

Δεν τίθεται θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, επομένως και εκπαιδευτικών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

 Και πρόσθεσε ότι η μείωση του προσωπικού του δημοσίου μπορεί να γίνει μέσω των συνταξιοδοτήσεων και την εφαρμογή του κανόνα «1 προς 5» μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων.

Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε σχετικά:

«Επανέλαβα και στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ ότι ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, άρα και εκπαιδευτικών λειτουργών, δεν τίθεται, ουδέποτε έχει τεθεί. Και ότι οι στόχοι που υπάρχουν, σε σχέση με τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου, μπορούν άνετα να καλυφθούν μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις και τον κανόνα 1 προς 5.

»Όλα τα άλλα θεσμικά θέματα μπορούν να αντιμετωπισθούν υπό το πρίσμα της ιδιαιτερότητας που έχει η εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτή ήταν και η αρχική πρόβλεψη της νομοθεσίας για το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αυτό ισχύει μόνον επικουρικά στο χώρο της εκπαίδευσης, η οποία δεν είναι μία δομημένη διοικητική λειτουργία, αλλά μία οριζόντια ανθρώπινη σχέση μεταξύ διδάσκοντος και διδασκομένου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε