Σάββατο, 1 Ιουν.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος: Ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα – Συνονθύλευμα ιδεοληψίας και κυνισμού ο ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα – Συνονθύλευμα ιδεοληψίας και κυνισμού ο ΣΥΡΙΖΑ

“Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νεα μέτρα, δεν θα υπάρξει ξανά νέα Τρόικα“, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών επέμεινε ότι τώρα πρέπει να αλλάξει ριζικά η σχέση μας με την Τρόικα, υπενθυμίζοντας ότι αυτή υπάρχει λόγω της συμμετοχής του ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης.

“Πρέπει να σταματήσει η εικόνα μιας Τρόικας που βρίσκεται στην Ελλάδα και δίνει την εντύπωση ότι παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας και καθορίζει τις λεπτεομέρειες. Αυτό είναι αντιπαραγωγικό και για την Ευρώπη και για μας”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης αναφερόμενος στις ομαδικές απολύσεις και στην αποσύνδεση της διαθεσιμότητας από τις απολύσεις, ενώ τάχθηκε υπέρ του σχεδίου φοροελαφρύνσεων υπενθυμίζοντας τις προτάσεις του κόμματος και για τις ασφαλιστικές εισφορές και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και για την επαναξιολόγηγη μέτρων, όπως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς το συνονθύλευμα ιδεοληψίας και κυνισμού, αναφερόμενος στην στρατηγική έντασης που υιοθετεί με αφορμή και τους χειρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση της μικρής ΔΕΗ.

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης επέμεινε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι σταθερή υπέρ της συσπείρωσης της συμπαράταξης και της ενότητας της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ανοιχτή διαδικασία κορυφής και βάσης και τόνισε ότι η κεντροαριστερά δεν εταιροκαθορίζεται ούτε από τη ΝΔ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταχθηκε υπέρ του τρίτου πόλου και τρίτης λύσης και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται στον διάλογο για την κεντροαριστερά, ζωντανό, συντενταγμένο και ισχυρό με την υπόσταση και τα εμβλήματά του.

“Δεν κρυβόμαστε, ούτε υποστέλλουμε τις σημαίες μας. Ας είμαστε ειλικρινείς προς τους πολίτες ακόμη κι αν αυτό αφορά στα χρέη μας. Προέχει ο αυτοσεβασμός, η αυτοπροστασία όλων ημών και του κόμματός μας”, είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δίνουν δήθεν τη μάχη για “ιερά και όσια”

Οι διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και η καχυποψία από τους Παπανδρεογενείς στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Νεο μέτωπο στην κυβέρνηση – ΠΑΣΟΚ: Δεν θα δεχθούμε καμία αλλαγή στο θέμα των απεργιών

Ελιά ήταν και πάει… – Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης το Φθινόπωρο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε