Πολιτική

Βενιζέλος: “Πολλές φορές, η λειτουργία της Τρόικας δεν εντάσσεται μέσα θεσμική λογική της ΕΕ”

Για την εφαρμογή του Ελληνικού Προγράμματος ενημέρωσε -μεταξύ άλλων- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τον πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, Καρλ Χάινς Λάμπερτζ, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να ξέρουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, γιατί, όπως σημείωσε «πολλές φορές, η λειτουργία της Τρόικας δεν εντάσσεται μέσα στη λογική, τη θεσμική λογική της ΕΕ, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Περιφερειών είναι ένα πολύ σημαντικό θεσμικό όργανο, με το οποίο θα έχουμε στενή συνεργασία το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Περιφερειών, χάρη και στις προσπάθειες του κ. Προέδρου, οργανώνει με την Περιφέρεια Αττικής και με τον Περιφερειάρχη, τον κ. Γιάννη Σγουρό, μια πολύ μεγάλη εκδήλωση εδώ, την άνοιξη, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι στόχοι μας, που συνδέονται κυρίως με τη θαλάσσια πολιτική, με τη Μεσογειακή πολιτική, περνούν και μέσα από τη συγκρότηση της μεγάλης Περιφέρειας της Αδριατικής και του Ιονίου και κατέληξε σημειώνοντας ότι η εμπειρία που έχει ο κ. Πρόεδρος σε αυτά είναι πολύ σημαντική, γιατί μας μεταφέρει μια τεχνογνωσία, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά την περίοδο της δικής μας Προεδρίας, για να προωθήσουμε τους δικούς μας στόχους.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρλ Χάινς Λάμπερτζ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά εξακολουθεί να είναι μία σημαντική προοπτική για όλες τις χώρες της Ευρώπης στις αρχές του 21ου αιώνα και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καταφέρουμε να προωθήσουμε την ευρωπαϊκή πολιτική κατά τρόπο τέτοιο ώστε να δώσουμε εκ νέου σε αυτή την Ευρώπη προοπτικές ελπίδας. «Αυτό χρειάζονται οι άνθρωποι. Ελπίδα, όχι ελπίδες ουτοπικές, αλλά χειροπιαστές» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Λάμπερτς υποστήριξε ότι «η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να προοδεύσει μεσοπρόθεσμα εάν δεν υπάρχει πρόοδος σε όλη την Ευρώπη» και κατέληξε λέγοντας «αυτός είναι ο κύριος λόγος που ήρθα εδώ, διότι ενδιαφέρομαι να ενημερωθώ λεπτομερώς για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβλήθηκε λόγω αδιαθεσίας Βενιζέλου η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Καλαμπούρι όσα λέει ο Βενιζέλος – Αποστάτες όσοι δε θέλουν να είναι δεκανίκια του Σαμαρά;

Προ των ευθυνών τους – Βενιζέλος: Θα θέσει θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του

Μαίνεται ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Σκουρλέτης σε Βενιζέλο: Εσύ είσαι ο αποστάτης όχι ο Τσίπρας!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης