Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βενιζέλος από ΔΕΘ: Να σεβαστούμε την αντοχή της κοινωνίας – Αστεία τα σενάρια εκλογών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αν δε σωθεί η χώρα, δε σώζονται οι άνθρωποι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, διέψευσε τα σενάρια εκλογών, δεν άφησε ελπίδες για το φόρο στα καύσιμα και ζήτησε κοινωνική αλληλεγγύη!

Είναι αστεία τα δημοσιεύματα για πρόωρες εκλογές, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως απαιτείται πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Ζήτησε να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση. «Οι εκλογές δε θα βοηθήσουν ούτε τη χώρα ούτε την οικονομία» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών αν η τρόικα ζητήσει νέα μέτρα

«Η χώρα βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή κι έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως «χρειάζεται να σεβαστούμε τα όρια αντοχής της κοινωνίας, να υπάρχει αλληλεγγύη για να έχουμε και τη συναίνεσή της», αλλά πρόσθεσε πως και οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα.

Και κάπου εκεί επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς για την απεργία μετά τον… αγιασμό, ζητώντας τους να μην ταλαιπωρήσουν μαθητές και γονείς. Είπε πως δεν είναι δυνατό να απειλούνται με κλείσιμο τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσέφερε πλήρη στήριξη στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

Παράλληλα, δεν άφησε πολλές ελπίδες για τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο, γιατί ο… λογαριασμός δε βγαίνει μιας και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν προσέφερε τα αναμενόμενα.
Αν είχε αποδώσει θα είχαμε κι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, είπε και παραδέχτηκε… “αστοχίες” σε ορισμένα φορολογικά μέτρα.

Σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα είπε ότι το θέμα είναι πως αυτό θα βοηθήσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε όσους ρωτούν αν βγαίνει το πρόγραμμα και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες που γίνονται, απάντησε πως δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει σχέδιο Β’, και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλώς λέει ψέματα.

Ήταν μια σαφής αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο επιτέθηκε λέγοντας πως είναι θλιβερό να κινείται μεταξύ ρεαλισμού και φαντασιώσεων. Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το κόμμα της αξιωματικής μετά από ένα διάστημα αμφιταλάντευσης επέστρεψε στη λογική της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και διαγραφής του χρέους.

Για τους μικροομολογιούχους: «δεν τους ξεχάσαμε και πρέπει να τους τακτοποιήσουμε»

Στο στόχαστρό του, όπως και χθες σε εκείνο του πρωθυπουργού, βρέθηκαν όσοι κινούνται στο λεγόμενο αντιμνημονιακό τόξο, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ταυτίζει την άκρα αριστερά με την άκρα δεξιά και να χαρακτηρίζει «βαθιά ανήθικο το κλείσιμο του ματιού».

Αιχμές άφησε και για τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα για τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς χθες αποθέωσε. Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά μόνο πριν την κρίση -το 2007, 2008 ή αρχές του 2009- και αν υπήρχε κοινωνική συναίνεση, που ακόμα και σήμερα δεν είναι αρκετή.

Σε ο,τι αφορά τον ΟΣΕ και τις Αμυντικές Βιομηχανίες ο κ. Βενιζέλος είπε οτι δεν υπάρχει θέμα “ξαφνικού θανάτου”. Ειδικότερα, για τις Αμυντικές Βιομηχανίες αναφέρθηκε στον εθνικό τους ρόλο για την άμυνα και την κυριαρχία της χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τέλος τα μέτρα» υποσχέθηκε από τη ΔΕΘ ο Σαμαράς – Ανάκαμψη από το 2014 – Καμία αναφορά στην ΕΛΒΟ – ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή δε θα κυβερνήσουν είπε

Σαμαράς: Οχι νέα λιτότητα – Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών εάν ζητήσουν νέα μέτρα οι δανειστές

Χημικά και κροτίδες στη Θεσσαλονίκη μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις

Άδωνις σε συνταξιούχο: Αδερφέ, έλα στον πραγματικό κόσμο!

Τσίπρας από τη ΔΕΘ: “Σαν κλέφτης ήρθε ο Σαμαράς”

Όσα δεν… είπαν και δεν έδειξαν οι κάμερες στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Κεδίκογλου: Είστε θλιβεροί – ΣΥΡΙΖΑ: Ευτυχώς που υπάρχεις για να συμφωνείς με τον Σαμαρά

Στουρνάρας: Ψάχνουμε πιο ελκυστικά κίνητρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε