Κυριακή, 16 Ιουν.
29oC Αθήνα

Βενιζέλος από ΗΠΑ: Η Χρυσή Αυγή φαντασιώνεται και επιδιώκει αποσταθεροποίηση

Βενιζέλος από ΗΠΑ: Η Χρυσή Αυγή φαντασιώνεται και επιδιώκει αποσταθεροποίηση

Σε δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η ενεργοποίηση του νόμου για τη δράση του κόμματος σταθεροποιεί τη δημοκρατία, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον Νίκο Μιχαλολιάκο ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Η Χρυσή Αυγή φαντασιώνεται καταστάσεις αποσταθεροποίησης γιατί αυτές επιθυμεί, αυτές επιδιώκει. Η αποκάλυψη όμως του πραγματικού τους προσώπου και η ενεργοποίηση του νόμου σε σχέση με τη δράση της δεν είναι στοιχείο αποσταθεροποίησης, αλλά στοιχείο σταθεροποίησης και ενίσχυσης της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου”.

Έρχεται στην Αθήνα ο Λαβρόφ

Στο μεταξύ, κατά τη σημερινή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Σεργκέι Λαβρόφ, οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 30 Οκτωβρίου.  Στη συνάντηση συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία, στο αυξανόμενο ρεύμα Ρώσων τουριστών και στη ρωσική επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα, καθώς και στη συμμετοχή της Ρωσίας στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi 2014 και την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στη συνέχεια, έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες κύρωσης και επικύρωσης των διαφόρων διμερών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και συζητήθηκε η οργάνωση του Ελληνικού Έτους στη Ρωσία και του Ρωσικού Έτους στην Ελλάδα, το 2016, καθώς και η επικαιροποίηση του επόμενου Κοινού Προγράμματος Δράσης.
Πέραν των διμερών θεμάτων, η συζήτηση επεκτάθηκε και στα τρέχοντα μεγάλα θέματα και, ειδικότερα, στην πρωτοβουλία Λαβρόφ-Κέρι και στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης σήμερα συνάντηση, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβαν Μρκιτς. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας και η προετοιμασία των δημοτικών εκλογών στο Κόσοβο το 2013.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι μία εξαιρετικά καλή σύμπτωση το γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το α’ εξάμηνο του 2014, οπότε και αναμένεται η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Σερβία. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί μία σταθερή στρατηγική επιλογή της Ελλάδας. Τέλος, οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για άλλα περιφερειακά ζητήματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τις δύο χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ραγδαίες εξελίξεις – “Φουντώνουν” τα σενάρια εκλογών – Δεν απέκλεισε ο Μιχαλολιάκος ομαδική παραίτηση βουλευτών του

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη συνάντηση με τον Ε. Βενιζέλο

Βενιζέλος στο Reuters: Υποπροϊόν της κρίσης η Χρυσή Αυγή

Βενιζέλος και Ομπάμα φωτογραφήθηκαν… αλλά όχι μόνοι τους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε