Πολιτική

Βενιζέλος για Κάννες: Ο Σαμαράς συζητούσε από το 2011 να μπει στην κυβέρνηση

Από τον Ιούνιο του 2011, υπήρχαν συζητήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά για πιθανή συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή το σχόλιό του για το δημοσίευμα των Financial Times για τις Κάννες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από τις Βρυξέλλες: “Ήξερε κανείς το πρωί της επόμενης ημέρας να καταρρευσουν οι τράπεζες και να χρεωκοπήσει η χώρα;”, ενώ υπενθύμισε ότι μετά τις Κάννες, συμφωνήθηκε η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, όπου αρχικά προτάθηκε να ηγηθεί ο κ. Πετσάλνικος στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης και τέλος ο κ. Παπαδήμος.

Στη συνέχεια, ο κ.Βενιζέλος διέψευσε αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμα των Fianncial Times ότι ο Μπαρόζο ήταν ο πρωταγωνιστής της όλης συζήτησης και διαδικασίας, λέγοντας ότι ήταν παρών με τον επίτροπο Όλι Ρεν, καθώς και τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι. “Όποιοι τα λένε αυτά δεν έχουν αίσθηση του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων και του ρόλου των προσώπων στην ΕΕ”.

Προσέθεσε τέλος ότι ο Σαμαράς ήταν από τον Ιούνιο του 2011 σε συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή της ΝΔ, δηλαδή πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Financial Times: Πως ξήλωσαν οι Ευρωπαίοι τον Παπανδρέου

Ποιους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα από το δημοσίευμα για τις Κάννες

Ο Γ. Παπανδρέου απαντά στο δημοσίευμα των FT για τις Κάννες

Έτοιμο το βιβλίο του Γ. Παπανδρέου – Τι θα λέει για τα “γαλλικά” στις Κάννες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
3