Τρίτη, 28 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βενιζέλος σε Σαμαρά: Basta! Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας!

Βενιζέλος σε Σαμαρά: Basta! Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας!

Την πλήρη αντίθεσή του στο κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασε από την Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Ο πολίτης, θέλει άλλο κράτος στην υπηρεσία του. Θέλει διαφάνεια. Δεν θέλει όμως εκ των ενόντων και εκ του πλαγίου πρόχειρες λύσεις. Θέλουμε πλήρεις εγγυήσεις της ανεξαρτησίας της ΕΡΤ”, είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε και την αυτοκριτική του λέγοντας: “Εχουμε κάνει λάθη κι εμείς. Είναι αστείο όμως στις μέρες μας να επιδιώκει οποιδήποτε κόμμα παρεμβάσεις στην ΕΡΤ όταν υπάρχει το διαδίκτυο και και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και συνέχισε: “Είναι αίτημα, ανάγκη και υποχρέωση να έχουμε μια θεσμικά ανεξάρτητη ΕΡΤ που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Είμαστε υπέρ της άμεσης και ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αλλά με την ΕΡΤ εν λειτουργία. Το μαύρισμα της οθόνης είναι κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.”

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση που τήρησε στο θέμα της ΕΡΤ αποφασίζοντας μονομερώς και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των δυο εταίρων το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

“Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για τις αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά έχει και την μεγάλη τιμή που εμείς του κάναμε να είναι πρωθυπουργός.”

Είπε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να είναι επικεφαλής μιας κυβερνησης που δεν ειναι μονοκομμματική κυβέρνηση που ανέχεται τους άλλους δυο εταίρους.

Εδειξε επίσης την ενόχλησή του για δημοσιεύματα που είχαν να κάνουν με το αν ήξερε νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος το ότι είχε αποφασιστεί το κλείσιμο της ΕΡΤ.

“Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας. Είναι κολοσσιαίο κομβικό λάθος να διαρρέουν διάφοροι, διάφοροα. Θέλω να υποθέσω ότι όλα αυτά γίνονται ερήμην των αρμοδίων. Πιέσεις, απειλές και σενάρια! Basta! Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην θεσμική μας λειτουργία, γιατί μπορούμε κι εμείς να μιλήσουμε γι αυτά τα θέματα αν θέλουμε…”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την Δευτέρα η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το μέλλον της κυβέρνησης – Πολιτική

“Πρόωρες εκλογές 14 Ιουλίου” – Πότε έπεσε αυτή η ημερομηνία στο τραπέζι – Προσπάθεια εκτόνωσης από το Μαξίμου με τηλεφωνικές επαφές – Πολιτική

“Επιχείρηση εκτόνωσης” από το Μαξίμου – Ανυποχώρητος ο Σαμαράς πάει σε συνάντηση αρχηγών με κλειστή ΕΡΤ – Πολιτική

Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ – Η τελική κίνηση Σαμαρά και το σενάριο των πρόωρων εκλογών – Πολιτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε