Πολιτική

Βγήκε από την “κατάψυξη” το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!

Στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής διαβιβάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μάλιστα ήδη ορίστηκε ότι θα συζητηθεί στην Βουλή κατά τη συνεδρίαση της 21ης Μαΐου 2013.

Σύμφωνα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αυστηροποιούνται οι ποινές και προβλέπονται μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Το επίμαχο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αποτελεί βελτιωμένη και αυστηροποιημένη έκδοση του νομοσχεδίου που είχαν προσπαθήσει να περάσουν κατά την θητεία τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης και Μ. Παπαϊωάννου, με τον τίτλο: «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» σε συμμόρφωση προς απόφαση-πλαίσιο (2008/913) που έχει ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 10 Απριλίου 2013, το νομοσχέδιο εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, στον υπουργό Επικρατείας και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Όμως από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο προσωρινά «παγώνει» και θα δεχθεί βελτιώσεις.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες ήδη διαβιβάστηκε στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με τις ευλογίες Ιερώνυμου το αντιρατσιστικό

Βόμβα Ρουπακιώτη: Δεν με ενημέρωσαν πως το νομοσχέδιο αποσύρεται!

Στοπ στον ρατσισμό; Μια άλλη φορά! Πάγωσε η κατάθεση του νομοσχεδίου

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο προσκήνιο η δημιουργία συντονιστικού οργάνου τομεαρχών στο ΠΑΣΟΚ - Οι κινήσεις Ανδρουλάκη και ο ρόλος Σκανδαλίδη
Σήμερα αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  μία ευρεία σύσκεψη  υπό την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
«Όχι» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συνάντηση για την προανακριτική
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να απευθυνθεί ξανά στους τέσσερεις πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στην Ελληνική Λύση και την Νίκη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου