Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βρούτσης: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι η τρόικα ζήτησε να μην δοθεί καμμία σύνταξη το 2014!

Βρούτσης: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι η τρόικα ζήτησε να μην δοθεί καμμία σύνταξη το 2014!

– “Τα ίδια έλεγαν και το 2013 και διαψεύστηκαν”, είπε ο Γιάννης Βρούτσης
– Σύμφωνα με δημοσιεύματα η τρόικα με email ρώτησε πόσα θα γλίτωναν τα Ταμεία εάν για έναν χρόνο δεν εκδιδόταν ούτε μια νέα σύνταξη
– Παραμένει ως σενάριο η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε μιλώντας στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα με ένα email να ζητεί να μην δοθεί καμμία σύνταξη το 2014.

“Οι συντάξεις δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο και το 2014 και οι συντάξεις θα καταβάλονται απρόσκοπτα και κανονικά”, είπε ο κ. Βρούτσης στην Βουλή. Και συνέχισε: “Τα ίδια έλεγαν και το 2013 και οι συντάξεις καταβλήθηκαν κανονικά”, είπε ο υπουργός Εργασίας σε έντονο ύφος. Μάλιστα είπε ότι έχει μπει τάξη και δίνονται ακόμα και νωρίτερα από το κανονικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με ένα e-mail, οι τροϊκανοί ζήτησαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας να υπολογίσουν το ποσό που θα γλίτωναν τα Ταμεία εάν για έναν χρόνο δεν εκδιδόταν ούτε μια νέα σύνταξη.

Η μαζική έξοδος εργαζομένων σε σύνταξη ταυτόχρονα με τις περικοπές στις κρατικές επιδοτήσεις αλλά και τη μείωση των εσόδων λόγω της αύξησης της ανεργίας ουσιαστικά έχουν φέρει προ ενός κραχ τα Ταμεία που επι της ουσίας έχουν χρήματα για έναν το πολύ δύο ακόμη χρόνια.

Έτσι ένα από τα σενάρια που έχουν αρχίσει να εξετάζουν, όπως φαίνεται, οι τροϊκανοί είναι η πλήρης κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, ενώ φαίνεται ότι περνά από το μυαλό κάποιων και το ακραίο μέτρο της μη έκδοσης νέων συντάξεων για έναν χρόνο.

Το ελληνικό επιτελείο μάλιστα απάντησε στην ερώτηση των στελεχών της τρόικας. Η απάντηση είναι πως το όφελος θα ήταν περί τα 2,29 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμία σύνταξη το 2014! Νέα πρόταση – σοκ από την τρόικα

Εφιαλτικά στοιχεία της ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό! Από το 2015 δεν θα υπάρχουν λεφτά για συντάξεις!

Οι νέες συντάξεις από το 2014 – Όλα τα ποσά για όλα τα Ταμεία

Στις 20 και 23 Δεκεμβρίου η καταβολή των συντάξεων

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε