Τρίτη, 18 Ιουν.
27oC Αθήνα

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων – “Όχι” από την τρόικα για τα ΕΑΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν πρόκειται να γίνουν πολλές αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων διαμηνύει του υπουργείο Οικονομικών. Εμπλοκή με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές στο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από τις ενστάσεις που διατύπωσαν τόσο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το ΥΠΟΙΚ εξετάζει μόνο κάποιες μικρές αλλαγές που θα αφορούν μόνο τα αγροτεμάχια και των ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμού.

“Δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές παρεμβάσεις που θα θέτουν εν αμφιβόλω τη βεβαίωση φόρων ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ”

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών κάνουν πάντως σαφές πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές παρεμβάσεις που θα θέτουν εν αμφιβόλω τη βεβαίωση φόρων ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν την ευθύνη για αλλαγές που θα θέσουν σε αμφισβήτηση τους δημοσιονομικούς στόχους.

Όχι από την τρόικα για τα ΕΑΣ

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα, αφού η τρόικα απέρριψε και τη νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Συγκεκριμένα, η τρόικα ζητά η εταιρεία να απορροφηθεί  από το Στρατό, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συρρίκνωση των ΕΑΣ, σε σχέση με την πρόταση της κυβέρνησης.

Τέλος, η τρόικα αμφισβητεί την ελληνική πρόβλεψη για έσοδα 20 εκατομμυρίων ευρώ λόγω εξαγωγών και ζητά η εταιρεία να εξυπηρετεί μόνο παραγγελίες και ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, χωρίς να έχει εξαγωγική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται η τρόικα τελικά μετά από τις “πληροφορίες” της κυβέρνησης

Βενιζέλος και Στουρνάρας επιμένουν πως η τρόικα θα έρθει – Από τα έσοδα θα κριθεί εάν θα βελτιώσουν το φόρο ακινήτων

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα κυβέρνησης τρόικας – Reuters: Δεν έρχονται στην Αθήνα – ΥΠΟΙΚ: Την Τρίτη έχουμε ραντεβού μαζί τους

Μικρότερος φόρος στα ακίνητα -Νέες αλλαγές μετά το αντάρτικο των βουλευτών
 

Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων αλλά μόνο εάν πληρώσουν περισσότεροι – Ο Βενιζέλος έδειξε εμπλοκή με τις απολύσεις – Οι “αντάρτες” βλέπουν τον Στουρνάρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε