Πολιτική

Υπ. Ναυτιλίας: Πρόγραμμα 2,2 εκατ. ευρώ για το θαλάσσιο περιβάλλον

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα 2.200.000 ευρώ από το "Γαλάζιο Ταμείο" για έργα καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος για θέματα θαλάσσιου περιβάλλοντος, ο κ. Μουσουρούλης τόνισε ότι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για το τρέχον έτος βασίζεται στον προγραμματισμό και όχι σε αποσπασματική -όπως συνέβαινε- έγκριση εξόδων.

Βασικοί του άξονες είναι:
– Η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών θαλάσσιας ρύπανσης
– Η αποτροπή και εξουδετέρωση ρύπανσης που ενδέχεται να προκληθεί από ναυαγισμένα-ημιβυθισμένα πλοία και εργασίες απαντλήσεων
– Η εκτέλεση δειγματοληψιών και εργαστηριακών αναλύσεων, και
– Η ενίσχυση του μηχανισμού αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης
Εξάλλου, όπως ανέφερε ο υπουργός, το 2013 -μεταξύ άλλων δράσεων- έχουν ενισχυθεί οι υποδομές των λιμενικών αρχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, αναπτύχθηκε ευρύ δίκτυο συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, δίδεται ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργία ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου.

Τέλος, ο κ. Μουσουρούλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη έντασης των προσπαθειών όλων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με πρώτιστο στόχο τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενημέρωσή τους για τα θέματα αυτά.

“Εδώ χρειάζεται η συστράτευση της Πολιτείας και της κοινωνίας”, ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως η συναίσθηση της ευθύνης έναντι των επόμενων γενεών είναι που επιτάσσει μια τέτοιου είδους αντιμετώπιση και συμπεριφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης για περίπου 1.000 άνεργους ναυτικούς

Οι ναυτικοί απειλούν με νέες απεργίες παρά την επιστράτευση

Τις αποκρατικοποιήσεις λιμανιών συζήτησαν Σαμαράς – Μουσουρούλης

Δεμένα τα πλοία και αύριο – Η κυβέρνηση περιμένει τη λήξη της απεργίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ, όρθιοι, θα έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του, τόνισε πως στόχος είναι η αναγέννηση του κόμματος για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - Οι αιχμές προς τον Σπίρτζη
Σωκράτης Φάμελλος
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3