Πολιτική

Υπάλληλος ΣΔΟΕ στην Προανακριτική: Οι τράπεζες δεν μας δίνουν ουσιαστικά στοιχεία!

Αρνούνται οι τράπεζες να δώσουν ουσιαστικά στοιχεία για τις καταθέσεις των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως προέκυψε από την κατάθεση του Παναγιώτη Μαντούβαλου στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ο κ. Μαντούβαλος, ο οποίος είναι υπάλληλος του ΣΔΟΕ – χειριστής ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ, προσκόμισε σήμερα στα μέλη της Προανακριτικής – που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών ένα κατάλογο με απαντήσεις Ελληνικών αλλά και ξένων τραπεζών στο αίτημα του ΣΔΟΕ για συνδρομή στοιχείων, ο οποίος εκτιμάται πως δεν φωτίζει σε τίποτα τη διαδρομή των καταθέσεων των ξαδελφών Παπακωνσταντίνου και αν αυτές είναι φορολογημένες και δικαιολογημένες από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος αυτός φέρεται απλώς να επιβεβαιώνει τους λογαριασμούς, χωρίς να παρέχει στοιχεία ούτε για ποσά, ούτε για την κίνηση αλλά ούτε και ημερομηνίες.

Χαρακτηριστικό της «ακαμψίας» των τραπεζών είναι πως μια Γερμανική Τράπεζα φέρεται ευθέως απάντησε πως δεν πρόκειται να δώσει πληροφορίες για πελάτες της.

Το θέμα προκαλεί την αντίδραση της Επιτροπής, η οποία θυμίζουμε πως έχει προειδοποιήσει ακόμη και με εισαγγελική παρέμβαση όσες τράπεζες αρνούνται να βοηθήσουν στην προκαταρκτική εξέταση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μαντούβαλος χθες παρέδωσε τον κατάλογο των τραπεζών και στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι την επέστραψαν πίσω στο ΣΔΟΕ ως μη αξιοποιήσιμη.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να «φρενάρει» την έκδοση του πορίσματος του ΣΔΟΕ επί του φορολογικού ελέγχου των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, ωστόσο ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης δηλώνει αισιόδοξος πως αύριο θα έχει στα χέρια του το πόρισμα και από την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσει η κατάθεση των ξαδελφών του Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από Τρίτη καταθέτουν στην Προανακριτική οι ξαδέρφες Παπακωνσταντίνου

Παρόμοια με την λίστα Λαγκάρντ είχε και το υπουργείο Οικονομικών!

Λέκκας: Πότε δεν είπα ότι εμπλέκεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου στον λογαριασμό των 550 εκατ. ευρώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα ο Φλωρίδης, να παραιτηθεί άμεσα»
O Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτεθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 2
Παύλος Μαρινάκης για τις απειλές που κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανoύ: Όταν λέμε ότι κάποιος θέλει να μας σκοτώσει τα παιδιά, και θέλουμε αυτό να ερευνηθεί, λέμε ονόματα
«Έχω απόλυτο σεβασμό σε μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της και έχουμε κάθε λόγο να μην είμαστε από πριν αρνητικοί σε κάτι το οποίο λέγεται στο δημόσιο διάλογο»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 3