Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Υπερασπίστηκε με θέρμη τα λεφτά που παίρνουν οι βουλευτές και κατακεραύνωσε εκείνους που ζητούν μειώσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 – Κατηγόρησε τους βουλευτές που ζητούν μείωση των αποδοχών τους για υποκριτική στάση
– Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι όποιος θέλει ας ζητήσει να παίρνει αποζημίωση 1.800 ευρώ
– Για να υποστηρίξει τους βουλευτές ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δύο φορές δεν δέχθηκαν αύξηση
– Μάλιστα, δήλωσε πως εάν υπάρξουν και νέες περικοπές στο Δημόσιο τότε και μόνο θα ακολουθήσουν οι βουλευτές

 Υποκριτική στάση των βουλευτών που μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα πως ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2014 δεν προβλέπει μείωση στις αποδοχές του, τώρα ζητούν να μπει μαχαίρι σε αποζημιώσεις και προνόμια, καταγγέλλει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Δεν υπάρχει διάταξη που να λέει με το ζόρι τα εισπράττετε αλλιώς θα πάτε στον εισαγγελέα» είπε δεικτικά από το βήμα ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας πως όποιος ενίσταται και θέλει «τότε μόνος του να πει πως εγώ ζητώ να παίρνω αποζημίωση 1.800 ευρώ κλπ», κάτι, που σημειωτέον δύναται να γίνει με μια απλή δήλωση στον Γραμματέα της Βουλής.

«Ας κάνουν τα κόμματα και βουλευτές κοινωνικές παροχές. Ήδη κάποιοι βουλευτές μεμονωμένα έχουν αποποιηθεί κάποια προνόμια» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. «Προς τι αυτή η υποκριτική στάση;» αναρωτήθηκε.

«Αν κάποιος βουλευτής αισθάνεται πως δε τα έχει ανάγκη, μπράβο του, με γεια του και χαρά τους. Όμως εμείς πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν όλοι στη Βουλή, είτε έχουν χρήματα, είτε όχι, είτε έχουν επάγγελμα, είτε όχι…» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης υπερασπιζόμενος το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης, το οποίο, με βάση το Σύνταγμα είναι ίσο με την αποζημίωση του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Σε μια προσπάθεια δε να καταδείξει πως οι βουλευτές ήδη έχουν αποδειχθεί… «large» σε σχέση με το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα που επιχειρεί η κυβέρνηση, δήλωσε πως δύο φορές μέχρι σήμερα έχουν αρνηθεί να πάρουν την αύξηση που έλαβαν οι δικαστικοί.

Μάλιστα επιχείρησε να δείξει πως οι «300» διακατέχονται από κοινωνική ευαισθησία, σημειώνοντας πως ούτε στο δημόσιο υπάρχουν περικοπές και πως… αν υπάρξουν τότε και οι βουλευτές θα ανταποκριθούν! «Ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα. Αν υπάρξουν τότε όλα τα κόμματα έχουμε αυτή την ευαισθησία…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2014, που θα μείνει στην ιστορία ως ο Προϋπολογισμός που, εν μέσω δημοσιονομικής λαίλαπας, άφησε ανέπαφες τις αποδοχές των βουλευτών, ψηφίζεται από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ενώ καταψηφίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προκλητικές ακόμα οι αποδοχές των βουλευτών – Στα 6.478.000 ευρώ τα επιδόματα για να οργανώσουν τα γραφεία τους – Στα “μαλακά” και οι υπάλληλοι

Δωρεάν αποδοχές 2.000 ευρώ το μήνα σε όλους!

Κάτω από το όριο της φτώχειας 700.000 εργαζόμενοι – Ένας στους τρεις αμείβεται με λιγότερα από 586 ευρώ

Τι προβλέπουν οι επιχειρήσεις για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε