Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αλαλούμ για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες: Βαρουφάκης: Την Τρίτη θα ανοίξουν γιατί θα υπάρξει συμφωνία

Αλαλούμ για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες: Βαρουφάκης: Την Τρίτη θα ανοίξουν γιατί θα υπάρξει συμφωνία

Τελικά σύγχυση επικρατεί και στην κυβέρνηση για την ημερομηνία που θα μπορούν οι ελληνικές τράπεζες να ανοίξουν, χωρίς να κινδυνεύουν με χρεοκοπία. Ο κ. Παππάς δήλωσε πως οι τράπεζες θα ανοίξουν όποτε υπάρξει συμφωνία, ενώ ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε σίγουρος πως αυτό θα συμβεί την Τρίτη.

Μετά τις δηλώσεις που επικαλείται το Reuters του κ. Παππά, ο οποίος παραδέχθηκε πως οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές, ήρθε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος φεύγοντας από το υπουργείο εμφανίστηκε σίγουρος προς τους δημοσιογράφους πως οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη.

Ο κ. Βαρουφάκης όταν ρωτήθηκε εάν θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα, διόρθωσε τους δημοσιογράφους και δήλωσε πως “βέβαια θα ανοίξουν, θα ανοίξουν την Τρίτη”, όπως ακριβώς άλλωστε προβλέπει και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όταν τον ρώτησαν εάν θα ανοίξουν οι τράπεζες ακόμα και χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης είχε τη δική του άποψη λέγοντας πως οι τράπεζες θα ανοίξουν με συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε κιόλας σίγουρη.

Αυτό προκάλεσε την απορία των δημοσιογράφων που τον ρώτησαν “είναι σίγουρη;” για να τους απαντήσει εκείνος πως “βέβαια είναι σίγουρη. Η Ευρώπη δεν ξέρει ποιό είναι το συμφέρον της;”.

Νωρίτερα πάντως, ο κ. Παππάς είχε υποστηρίξει όπως μετέδωσε το Reuters πως οι τράπεζες θα ξανανοίξουν αμέσως μόλις  υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, χωρίς βέβαια να εκφράσει την ίδια σιγουριά για την τόσο γρήγορη συμφωνία.

Ο κ. Παππάς, όπως μεταδίδει το Reuters, ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση δεν θα εξέταζε ποτέ ένα κούρεμα στις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και επισημαίνει πως το τραπεζικό σύστημα θα επιστρέψει στην ομαλότητα όταν θα υπάρχει ένα καθαρό αποτέλεσμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε