Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν άντεξε και έβγαλε τον μικρό Μπογδάνο που κρύβει μέσα του» – Ολόκληρη η δευτερολογία

Αλέξης Τσίπρας
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Μετά την δευτερολογία του πρωθυπουργού, στην Βουλή για την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης), τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παίρνει τη σκυτάλη από τον πρωθυπουργό στον «χορό» των δευτερολογιών κι ενώ το «θερμόμετρο» στο Κοινοβούλιο έχει ήδη ανέβει από το πρωί της Πέμπτης, 07.10.2021, οπότε και ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή.

Νωρίτερα στην πρωτολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως «συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε», επιμένοντας στη θέση του κόμματός του να μην υπερψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία αν δεν αλλάξει (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά όσα είπε νωρίτερα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ).

Φουλ επίθεση ο Αλέξης Τσίπρας

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε και στην δευτερολογία του έβγαλε τον μικρό Μπογδάνο που κρύβει μέσα του. Έκανε μια ομιλία εμπρηστική, διχαστική, που δεν αρμόζει στο αξίωμά του και δεν απάντησε στο γιατί δεν επέλεξε αυτή την αρνητική συμφωνία την άνοιξη του 2020», είπε ξεκινώντας… επιθετικά.

«Δεν απάντησε στο γιατί δεν επέλεξε αυτή την αμυντική συμφωνία την Άνοιξη του 2020, γιατί η αγορά των φρεγατών 3,3 δισ. την Άνοιξη του ‘20 ήταν ακριβή αγορά που δεν άντεχε η ελληνική οικονομία, ενώ σήμερα αντέχουμε τη συμφωνία των 5 δισ που είναι και οι κορβέτες μαζί, επιπρόσθετα των 2,3 δισ. για τα Rafale και τα 2 δισ. για τη συμφωνία για την Καλαμάτα», συνέχισε.

«Καταλαβαίνω την δυσκολία που έχετε να πατάτε σε δύο βάρκες κι όταν έχει τρικυμία στη θάλασσα, αυτός που πατάει σε δύο βάρκες πέφτει μέσα», είπε ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας ξανά επίθεση στον πρωθυπουργό και μιλώντας για ακροδεξιά στοιχεία εντός ΝΔ.

«Εσείς από την μια πατάτε στο δόγμα Γεραπετρίτη ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι στα έξι μίλια κι από την άλλη στη γραμμή Σαμαρά, που λέει ότι δεν κάνουμε διάλογο με πειρατές. Με ποιο από τα δύο δόγματα είστε εν τέλει;» ρώτησε στην συνέχεια τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είπατε ότι είχαμε δόγμα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής που άφηνε τη χώρα ως ξέφραγο αμπέλι και αναρωτηθήκατε αν είχαμε αγωνία. Εμείς δεν είχαμε ούτε Belharra ούτε Rafale όταν τουρκικά ερευνητικά πλοία συνοδεία πλοίων του τούρκικου πολεμικού ναυτικού βγήκαν στην ΑΟΖ της χώρας έξω απ’ το Καστελόριζο με το Μπαρμπαρός για να κάνουν έρευνες», σημείωσε. Τόνισε πως «τότε εμείς δεν βγήκαμε να πούμε ότι είχε άνεμο που παρασέρνει τα πλοία στην ΑΟΖ μας, δεν βγήκαμε να πούμε ότι δεν διεξάγουν έρευνες και άρα δεν παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα επειδή κάνουν φασαρία τα παρακείμενα πλοία. Δεν βάλαμε την ουρά κατά απ’ τα σκέλια και δεν είχαμε ούτε Belharra ούτε Rafale, αλλά υπερασπιστήκαμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας με την παρουσία των πλοίων του ΠΝ εκεί».

Περί Μπογδάνου

«Τον κύριο Μπογδάνο τον διαγράψατε από ανάγκη, λίγες ώρες αργότερα ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δεν διαγράφηκε από το κόμμα, αλλά ο κόσμος δεν κατάλαβε γιατί τον διαγράψατε. Τον διαγράψατε γιατί πήγε σε μια γιορτή μίσους; Πολύ σωστά θα κάνατε κατά τη γνώμη μου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Στην ίδια εκδήλωση που συμμετείχε ο βουλευτής σας, εσείς κύριε Μητσοτάκη εκπροσωπηθήκατε επισήμως από την διευθύντρια του γραφείου σας στην Θεσσαλονίκη. Εσείς εκπροσωπηθήκατε από την κυρία Αντωνίου. Τι υποκρισία είναι αυτή; Η κυρία Αντωνίου βρέθηκε στη συγκεκριμένη φιέστα μίσους, χέρι – χέρι με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής» κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «αλιεύει ψήφους από το ακροδεξιό κοινό».

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τον εν λόγω κύριο στα ψηφοδέλτιά του, ήξερε ποιον βάζει. Έβαλε έναν υποψήφιο βουλευτή που είπε ότι “ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του χτύπησαν τον Παπαδήμου”, έναν υποψήφιο βουλευτή που είπε “ψηφίστε σωστά και θα πέσουν τα τανκς από την ΕΡΤ”. Όταν έβγαινε ο Μπογδάνος κι έλεγε για τον Σασόλι, στην πρότασή του να εξετάσει η Ευρώπη ένα πρόγραμμα επαναγκαταστάσεων προσφύγων από το Αφγανιστάν, έλεγε “αν τους θέλει να τους πάρει σπίτι του”.

Είστε εγκλωβισμένος της ανάγκης σας να είστε και κεντροδεξιός και ακροδεξιός. Δεν γίνονται όλα αυτά. Και θα σας συνιστούσα να ομιλείτε λιγότερο για ζητήματα συνέπειας όταν εσείς λέγατε ότι οι “Πρέσπες είναι εθνικό λάθος που προσβάλλει την ιστορία της πατρίδας μας” και μετά εσείς ζητούσατε από τους εταίρους να την στηρίξουν. Είστε εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις σας κύριε Μητσοτάκη».

Δείτε LIVE όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Φωτογραφίες: Intime.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις