Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: Αναγκαία η στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων

Αλέξης Τσίπρας: Αναγκαία η στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων

Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας και είχε συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Γουμένισσας.

Την ανάγκη να υπάρχει ένα πλέγμα στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων, για να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είπαν ότι είναι καταστροφικές για τους ίδιους οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σύντομα θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους γιατί δεν θα μπορούν πλέον να ζουν από αυτές.

Τόνισαν πως πολλοί κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να σφάζουν τα ζώα γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν με την αύξηση του κόστους, ενώ υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών τόσο στην κτηνοτροφία όσο και στην αγροτική παραγωγή.

Η συνάντηση έγινε στο οινοποιείο Τάτση έξω από τη Γουμένισσα και σε αυτή πήραν μέρος και οι αμπελουργοί οι οποίοι έχουν ιδρύσει συνεταιρισμό και είπαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απέναντί τους. «Θέλουμε να δουλέψουμε, θέλουμε να παράγουμε και δεν μας αφήνουν», είπαν χαρακτηριστικά.  Οι αμπελουργοί του πρόσφεραν κρασιά της περιοχής.

 Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις