Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

«Αλλάζουμε» – Το όραμα του υποψήφιου δήμαρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη

«Αλλάζουμε» – Το όραμα του υποψήφιου δήμαρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη

Με βασικό στόχο την «αλλαγή» στην Αγία Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε», στην αίθουσα του Πέτρινου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο “Σταύρος Κώτσης” προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για τις επόμενες της παράταξης. O υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, κάλεσε «όλες και όλους τους συμπολίτες να γίνουν πρωταγωνιστές στην κοινή προσπάθεια για να φέρουμε την αλλαγή στην Αγία Παρασκευή».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής μίλησε στο Newsit.gr, για τους στόχους, τις αλλαγές και την υλοποίηση των σχεδίων της ομάδας Ομάδας Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε».

«Είμαστε δημότες που διαπιστώνουμε καθημερινά τα κακώς κείμενα στην πόλη μας και επιδιώκουμε την αναβάθμιση της. Είμαστε πολίτες που γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς. Ο στόχος μας είναι σαφής η αλλαγή στην Αγία Παρασκευή. Αλλαγή σημαίνει στο δεν περιοριζόμαστε στο να διαπιστώνουμε να δυσφορούμε και να διαμαρτυρόμαστε. Αλλά Βγαίνουμε μπροστά, οργανωνόμαστε και θέτουμε ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για την πόλη. Δημιουργούμε προοπτική. Αλλαγή σημαίνει ξεπερνάμε κομματικούς φραγμούς, ταμπέλες, αγκυλώσεις του χθες και δουλεύουμε μαζί. Αλλαγή σημαίνει, εγκαταλείπουμε την λογική της διαχείρισης και υιοθετούμε την λογική της ανάπτυξης. Αλλαγή σημαίνει δεν διορθώνουμε το παλιό αλλά το απορρίπτουμε οριστικά και φέρνουμε το καινούργιο. Καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να γίνουν πρωταγωνιστεί στην κοινή προσπάθεια για να φέρουμε την αλλαγή στην Αγία Παρασκευή».

Μιλώντας στην διάρκεια της παρουσίασης της υποψηφιότητας και του συνδυασμού του ο κ. Μυλωνάκης είπε:

«Είμαστε συμπολίτες, γείτονες, φίλοι, που γεννηθήκαμε ή επιλέξαμε να ζήσουμε στην Αγία Παρασκευή, γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες της πόλης μας. Είμαστε δημότες, που διαπιστώνουμε καθημερινά τα κακώς κείμενα στην πόλη μας και επιδιώκουμε την αναβάθμιση της. Είμαστε πολίτες, που γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς. Πριν από εννέα μήνες, το Μάρτιο του 2018, πήραμε αποφάσεις που άλλαξαν τα δεδομένα στην Αγία Παρασκευή. Αποφασίσαμε να μη συμβιβαστούμε με  την πτωτική πορεία της πόλης μας.
Αποφασίσαμε να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της Αγίας Παρασκευής. Αποφασίσαμε να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει και ότι δεν μας αξίζει. Αποφασίσαμε τη δημιουργία της Ομάδας Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε».

Και συνέχισε: «Η προσέγγιση μας ξεκάθαρη: Αντιλαμβανόμαστε ότι η δική μας αδιαφορία, η απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά, επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό που δεν μας αρέσει. Θέλουμε να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ενώσουμε τις δυνάμεις για να δούμε κάτι να αλλάζει στην Αγία Παρασκευή. Θέλουμε να αποτελέσουμε βήμα ανοικτού διαλόγου και συμμετοχής. Επιζητούμε τη σύνθεση, που προκύπτει μέσα από θέσεις και αντιθέσεις. Επιδιώκουμε τη συναντίληψη και τη συμπόρευση με καθέναν και καθεμία που νοιάζεται για την πόλη μας».

Στόχος του όπως είπε είναι η αλλαγή στην Αγία Παρασκευή. Και εξήγησε: «Αλλαγή σημαίνει δεν περιοριζόμαστε στο να διαπιστώνουμε, να δυσφορούμε και να διαμαρτυρόμαστε, αλλά βγαίνουμε  μπροστά. Οργανώνουμε και θέτουμε ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για την πόλη μας. Δημιουργούμε προοπτική. Αλλαγή σημαίνει, ξεπερνάμε κομματικούς φραγμούς, «ταμπέλες» και αγκυλώσεις του χθες και δουλεύουμε μαζί.   Αλλαγή σημαίνει, εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και υιοθετούμε τη λογική της ανάπτυξης. Αλλαγή σημαίνει, δεν διορθώνουμε το παλιό. Φέρνουμε το καινούριο. Όλα αυτά προσπαθήσαμε και – σε μεγάλο βαθμό – κάναμε πράξη, από το Μάρτιο μέχρι σήμερα. Βγήκαμε μπροστά. Μιλήσαμε με τους συμπολίτες μας, τους ακούσαμε, αποτυπώσαμε προβλήματα και – κυρίως – προτείναμε λύσεις. Οι δράσεις μας για τον αθλητισμό και την καθημερινότητα, παρακίνησαν σε συμμετοχή εκατοντάδες συμπολίτες μας, αλλά και συλλόγους, φορείς και οργανωμένα σύνολα της πόλης μας. Καταγράψαμε απόψεις, καταθέσαμε προτάσεις, τις συζητήσαμε σε εργαστήρια ανταλλαγής απόψεων, καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας. Δημιουργήσαμε προοπτική. Ξεπεράσαμε «ταμπέλες», κομματικές εντάξεις και αντιλήψεις του χθες. Βρεθήκαμε μαζί,
συμπολίτες, γείτονες, φίλοι, που νοιαζόμαστε για την Αγία Παρασκευή, κάθε μια και κάθε ένας με τις απόψεις του, όλες και όλοι όμως με ένα κοινό αίτημα και μία κοινή απόφαση: Να αλλάξουμε την πόλη μας. Προσεγγίσαμε καταστάσεις και προβλήματα, όχι με την ξεπερασμένη λογική της διαχείρισης, που – έστω και αν βελτιώνει λειτουργικά κάποια πράγματα – συντηρεί όσα σήμερα υπάρχουν. Αλλά με τη λογική της ανάπτυξης. Που αλλάζει τα δεδομένα, που καινοτομεί, που δεν διορθώνει το παλιό, αλλά φέρνει το καινούριο». 

Ο κ. Μυλωνάκης είπε ότι μέσα από την δράση και την προσπάθεια που έγινε αλλά και όσα του είπαν οι συμπολίτες του επιβεβαίωσε τρία πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

«Πρώτον, η Αγία Παρασκευή θέλει την Αλλαγή. Θέλει το καινούριο. Θέλει προοπτική για ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεύτερον, ο δρόμος για την Αλλαγή, περνά μέσα από τις δικές μας αντιλήψεις. Από τη δική μας προσέγγιση. Από τη δική μας οργανωμένη δράση. Τρίτον, η παρέμβαση μας, δεν μπορεί να περιοριστεί σε αποσπασματικές δράσεις. Πρέπει να εξελιχτεί στο όχημα που θα φέρει την Αλλαγή στην πόλη και τη ζωή μας. Ακριβώς γι’ αυτό, αποφασίσαμε ότι εμείς, οι Ενεργοί Πολίτες της Αγίας Παρασκευής,  έχουμε χρέος και ευθύνη να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για να κάνουμε πράξη την Αλλαγή, μέσα από τη διοίκηση του Δήμου μας. Εμείς, οι Ενεργοί Πολίτες της Αγίας Παρασκευής, έχουμε χρέος και ευθύνη να κάνουμε πράξη το μήνυμα μας. Να γίνουμε η Αλλαγή που ζητάμε για την Αγία Παρασκευή. Εμείς, οι Ενεργοί Πολίτες της Αγίας Παρασκευής, έχουμε χρέος και ευθύνη να σταθούμε απέναντι από το παλιό, να δώσουμε τη μάχη των επόμενων δημοτικών εκλογών, να κερδίσουμε το δικαίωμα στην ελπίδα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής είπε ακόμα ότι η πόλη έχει μείνει πίσω. Έχει χάσει ευκαιρίες. Έχει χάσει χρόνια. Και πρόσθεσε: «Δεν αξίζει σε μας και την πόλη μας η μίζερη διαχείριση των αυτονόητων της καθημερινότητας. Δεν μας αξίζει η διαιώνιση παλιών και ξεπερασμένων προτύπων λειτουργίας του Δήμου. Δεν μας αξίζει η αναπαραγωγή της μικροκομματικής λογικής που θέλει το Δήμο πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και δημιουργίας προσωπικών μηχανισμών. Είναι όλα αυτά που στέρησαν την Αγία Παρασκευή από σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης τα προηγούμενα οκτώ χρόνια».

Ως βασικές του προτεραιότητες περιέγραψε τις εξής:

✓ Η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.
✓ Η δημιουργία ευκαιριών και η παροχή δυνατοτήτων σε κάθε δημότη, χωρίς  αποκλεισμούς.
✓ Η μετεξέλιξη της Αγίας Παρασκευής σε μία «έξυπνη» πόλη, που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους της.
✓ Η αλλαγή του Δήμου ώστε να καταστεί όχι μόνο δημοκρατικός, αλλά και  λειτουργικός και αποτελεσματικός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις