Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Απειλεί με παραίτηση ο Κοτζιάς λόγω Καμμένου – Θεωρεί ότι δεν τον κάλυψε ο Τσίπρας

Απειλεί με παραίτηση ο Κοτζιάς λόγω Καμμένου – Θεωρεί ότι δεν τον κάλυψε ο Τσίπρας

– Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο
– Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο υπουργός Εξωτερικών απειλεί με παραίτηση
– Στην κόντρα του με τον Καμμένο στο υπουργικό θεωρεί ότι έμεινε ακάλυπτος από τον πρωθυπουργό

Με βάση τους διαλόγους που έχουν διαρρεύσει από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Νίκος Κοτζιάς θεωρεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον “κάλυψε” μη απαντώντας ουσιαστικά στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Πάνος Καμμένος.

Ο Νίκος Κοτζιάς σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εξοργίστηκε γιατί θεώρησε ότι όλοι στήριξαν τον Καμμένο και κανείς τον ίδιο στο υπουργικό συμβούίο και μάλιστα όταν επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το απόγευμα της Τρίτης του είπε ότι σκέφτεαι να παραιτηθεί.

Ο καυγάς Καμμένου – Κοτζιά

Στην μέση της συζήτησης στο υπουργικό  τα πνεύματα άναψαν όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ  απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών του είπε: «Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της πΓΔΜ… Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης».

Εκνευρισμένος ο Νίκος Κοτζιάς του απάντησε ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσει τις δικές του πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις!

Η ένταση στο υπουργικό συμβούλιο κορυφώθηκε ακόμα περισσότερο όταν ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας πάντα στον Νίκο Κοτζιά, του είπε ότι «υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές».

«Αυτό δε συνέβη ποτέ» του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών. «Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε στην θέση του λέγοντας ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση».

Η παρέμβαση του Τσίπρα και ο «πυροσβέστης» Παππάς

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο πρωθυπουργός ο οποίος είπε ότι «η συμφωνία είναι της κυβέρνησης, και όχι του υπουργείου Εξωτερικών», ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υπερασπίστηκε τον Πάνο Καμμένο για τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης περί Σαλβίνι στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Να αποφεύγονται στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορές τέτοιου είδους» είπε χαρακτηριστικά. «Εγώ αν αισθανόμουν ότι υπήρχε ένας Σαλβίνι στην κυβέρνηση δεν θα ήμουν σε αυτήν. Είναι απαράδεκτο να λέγονται αυτά τα πράγματα».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ο δεύτερος γύρος

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το θέμα πήγαινε για εκτόνωση, η ένταση επανήλθε στο τραπέζι όταν ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών για διαρροές και στοχοποίηση του. «Δίνεις δημοσιεύματα εις βάρος μου» φέρεται να του είπε.

«Εσύ δίνεις! Με χτυπάς διαρρέοντας διάφορα» του ανταπάντησε ο υπουργός Εξωτερικών.

Η αψιμαχία αυτή κράτησε πάνω από δέκα λεπτά και είχε ιδιαίτερη ένταση και πολλές προσωπικές αιχμές.

Στο τέλος ο πρωθυπουργός διέκοψε την συζήτηση λέγοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για προσωπικές αντεγκλήσεις καθώς τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι πολλά και σοβαρά.

Τους ζήτησε το όλο θέμα να λήξει εκεί γιατί όπως είπε τέτοιου είδους επεισόδια «καλό κάνουν μόνο στην ΝΔ».

Ο πρωθυπουργός πάντως έλαβε την διαβεβαίωση που ήθελε από την Έλενα Κουντουρά ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ενώ ο Τέρενς Κουικ είπε ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας απ’ όταν ήταν πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις