Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποτελέσματα ευρωεκλογών: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές – Μακράν πρώτος ο Κυμπουρόπουλος

Αποτελέσματα ευρωεκλογών: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές – Μακράν πρώτος ο Κυμπουρόπουλος

Η «κάλπη» μίλησε και η μάχη του σταυρού συνεχίζεται. Η συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 9,5% της επιτρέπει να εκλέξει επτά ευρωβουλευτές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει έξι. Μπαίνει, για την ώρα, στην ευρωβουλή και το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι, μακράν του δεύτερου, ο πρώτος σε σταυρούς ευρωβουλευτής. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ έξι, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή από δυο, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 από έναν.

Σαφής εικόνα για τη σταυροδοσία αναμένεται απόψε. Με καταμετρημένο σχεδόν το 32% των ψήφων, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ο πρώτος και μοναδικός για την ώρα υποψήφιος ευρωβουλευτής που «σπάει» το φράγμα των 200.000 ψήφων!

Με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 33,25% και να κερδίζει 7 έδρες στη νέα ευρωβουλή ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι μακράν πρώτος και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος. Κάτω από τις εκλόγιμες θέσεις αλλά… κοντά σε αυτές είναι ο Γιώργος Αμυράς και ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 6 έδρες και το 23,78% των ψήφων και εκλέγει τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Έλενα Κουντουρά, Κώστα Αρβανίτη, Στέλιο Κούλογλου, Αλέξη Γεωργούλη, Πέτρο Κόκκαλη. Ενδεχομένως, εφόσον τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας αναδιαμορφώσουν τη λίστα των εκλεγμένων ευρωβουλευτών, να εκλεγούν τελικά σε δυο θέσεις των προηγουμένων οι Γιάννης Μουζάλας και Σπύρος Δανέλλης.

Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε το 7,46% των ψηφισάντων και τις 2 έδρες του συνδυασμού λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. Σε μικρή απόσταση ακολουθούν οι Νίκος Παπανδρέου και Γιώργος Καμίνης.

Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,55% και δυο έδρες, επίσης, τις οποίες, μέχρι στιγμής, φαίνεται να καταλαμβάνουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. Ακολουθούν οι Σεμίνα Διγενή και Λίλα Καφαντάρη.

Η Χρυσή Αυγή, επίσης, λαμβάνει 2 έδρες και ακολουθεί με το 4,86% των ψήφων. Προηγείται, με μεγάλη διαφορά, ο Γιάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου. Με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Γιάννης Παππάς και έπεται ο Ευάγγελος Μπαρμπούρης.

Μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση (4,12%) του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος φαίνεται να εκλέγεται και ευρωβουλευτής.

Τελευταίο στην επιλογή όσων ψήφισαν έρχεται το ΜέΡΑ25. Εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα και ακολουθούν ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι οι:

Νέα Δημοκρατία

Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Ελίζα Βόζενμπεργκ
Μαρία Σπυράκη
Μανώλης Κεφαλογιάννης
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Γιώργος Κύρτσος

ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης
Έλενα Κουντουρά
Κώστας Αρβανίτης
Στέλιος Κούλογλου
Αλέξης Γεωργούλης
Πέτρος Κόκκαλης

ΚΙΝΑΛ

Νίκος Ανδρουλάκης
Εύα Καϊλή

ΚΚΕ

Κώστας Παπαδάκης
Λευτέρης Αλαβάνος Νικολάου

Χρυσή Αυγή

Γιάννης Λαγός
Θανάσης Κωνσταντίνου

Ελληνική Λύση

Κυριάκος Βελόπουλος

ΜέΡΑ25

Σοφία Σακοράφα

Δείτε εδώ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, λεπτό προς λεπτό, και διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις