Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αυτές είναι οι απειλητικές επιστολές που έλαβε ο Νίκος Κοτζιάς

Κοτζιάς επιστολές

Στο φως οι δυο απειλητικές επιστολές που έβαλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Δακτυλογραφημένη η μια, χειρόγραφη η δεύτερη.

Στη δημοσιότητα έρχονται οι δυο απειλητικές επιστολές που έλαβε, σε διάστημα λίγων ωρών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δέχτηκε απειλές, για τον ίδιο και την οικογένειά του και δια τηλεφώνου!

Τις απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών δημοσιεύει η εφημερίδα Το Έθνος της Κυριακής.

Ο Κοτζιάς άνοιξε τις επιστολές

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ο Νίκος Κοτζιάς ήταν εκείνος που άνοιξε τις δυο επιστολές. Η πρώτη έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τρίτη. Ο φάκελος περιείχε ένα δακτυλογραφημένο σημείωμα. Η απειλή δεν στρεφόταν μόνο στον υπουργό Εξωτερικών αλλά και στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας, Παιδείας και σε όλους τους βουλευτές.

Έγραφε: «Παύλος Μελάς, Καπετάν Άγρας, Γκονο Γιώτας

Εσείς οι 300 άχρηστοι, οι ανθέλληνες, οι προδότες (εκτός βέβαια ορισμένων που μετριούνται στα δάχτυλα) σας προειδοποιούμε δίχως πολυλογίες:

Όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες. Για όλους τους άλλους ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στα Σώματα Ασφαλείας και στο Στράτευμα: Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε  τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ»

Η δεύτερη επιστολή

Έφτασε στα χέρια του Νίκου Κοτζιά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Ήταν χειρόγραφη και ο αποστολέας είχε γράψει με μαύρο στυλό: «3 σφαίρες για τον Κοτζιά. Μια για κάθε μια Μακεδονία. Και εμείς νομίζαμε ότι ο Κατρούγκαλος ήταν το πραγματικό σκουλίκι».

Το τηλεφώνημα

Την ίδια μέρα, αλλά λίγο νωρίτερα, η γραμματέας του υπουργού Εξωτερικών είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα. Άγνωστος ο άνδρας που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής. Της είπε: «Πες στον Κοτζιά να καθίσει καλά, γιατί θα φάει πολύ ξύλο».

Η γραμματέας του πρόλαβε και σημείωσε τον αριθμό της κλήσης και οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη, σύμφωνα με το Έθνος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις