Πολιτική

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

Το στίγμα του έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και λέγοντας πως το Eurogroup του Σαββάτου θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει τόσο το χρέος όσο και τη χρηματοδότηση.

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε πως η ελληνική πλευρά δεν βρίσκεται σε σημείο σύγκλισης με τους εταίρους, αλλά διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγο να μην υπάξει συμφωνία στο Eurogroup.

Εξέφρασε την αισιοδοξία πάντως, λέγοντας πως όλοι οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να είναι στο Eurogroup με καλή πίστη και να αποφευχθεί ένα αποτέλεσμα που το χαρακτήρισε καταδίκη για όλους.

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι προκειμένου να υπάρξει συμφωνία έχουν προταθεί και από την Ελλάδα υφεσιακά μέτρα, αλλά όπως σημείωσε, αυτά τα μέτρα τα έστρεψε προς τους έχοντες.

Χαρακτήρισε ανεξήγητο το γεγονός πως οι δανειστές άφησαν για το τέλος το κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στο κλίμα μέσα στο Eurogroup είπε χαρακτηριστικά πως κάποια στιγμή θα μιλήσουμε και για αυτά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: Οι τράπεζες ξεπέρασαν τα όρια, πήγαν γυρεύοντας
«Δεν είμαστε λαϊκιστές να θεωρούμε ότι υπεύθυνες για όλα τα δεινά είναι οι τράπεζες, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχουν κάποια όρια και ότι δεν μπορεί να βγάζουν "από τη μύγα ξύγκι"»
Ο Κωστής Χατζηδάκης
Απομακρύνεται το σενάριο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοψηφίσουν τις προτάσεις τους για προανακριτική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται ιδιαίτερα αρνητικά σε αυτό το σενάριο, καθώς θεωρούν ότι η δική τους πρόταση είναι πιο συγκεκριμένη και ζητά να ελεγχθούν Βορίδης και Αυγενάκης
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Θαλάσσια πάρκα: Πώς η Αθήνα απέκρουσε τη νέα προσπάθεια «γκριζαρίσματος» από την Άγκυρα – Στο ραντάρ του Μαξίμου οι επόμενες κινήσεις Ερντογάν
Η Αθήνα δεν ξαφνιάστηκε, καθώς ανάλογες «ιαχές» έχει εκστομίσει και στο παρελθόν η Άγκυρα, και με συντονισμένες κινήσεις αποδόμησε το αφήγημα της Τουρκίας
EUROKINISSI 8