Πολιτική

Βόμβα από τον Δραγασάκη στην ΕΡΤ1: Αφήνει ανοιχτό “παράθυρο” να πάρουν πίσω το δημοψήφισμα!

- Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε πως η ΤτΕ θα στείλει αίτημα στην ΕΚΤ για χρηματοδότηση των τραπεζών
- Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος αν γίνει συμφωνία στο... "και πέντε"
- Με tweet διαψεύδει ότι εισηγήθηκε την αποδοχή της πρότασης των Θεσμών
- "Η ελληνική πλευρά κατέθεσε αίτημα για αναστολή της πληρωμής του ΔΝΤ"
- "Η κυβέρνηση ζητεί ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για δύο έτη"
- Όλα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην ΕΡΤ1

Μία “βόμβα” πυροδότησε απόψε το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

Απόψε στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα λήγει το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας μας, με την αγωνία να είναι έκδηλη σχετικά με την επόμενη μέρα, ωστόσο την Κυριακή στις 5 Ιουλίου θα διεξαχθεί και το δημοψήφισμα, με τους πολίτες να παίρνουν τον λόγο.

Πόσο σίγουρο όμως είναι ότι τελικά το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί;

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, υπάρχει πιθανότητα την Κυριακή να μην… πάμε στις κάλπες, αφού στην συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο!

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε αν μία καλή συμφωνία θα μπορούσε να βγάλει το δημοψήφισμα από το κάδρο, ο Γιάννης Δραγασάκης απάντησε: “Αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα, για το οποίο η κυβέρνηση που αποφάσισε το δημοψήφισμα, μπορεί να αποφασίσει και κάτι διαφορετικό. Γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Για να πετύχουμε μία συμφωνία η οποία θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια“.

Αίτημα παράτασης και “βολές” σε Θεσμούς και αντιπολίτευση

Εκτός όμως από την “βόμβα” για το δημοψήφισμα, στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε και σε άλλα εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα.

Αρχικά ανακοίνωσε πως η ΤτΕ θα στείλει αίτημα στην ΕΚΤ για χρηματοδότηση των τραπεζών, ενώ ακόμη δήλωσε πως η κυβέρνηση ζητεί ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας.

Συγκεκριμένα τόνισε: “Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας 2ετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδτοτικές ανάγκες της χώρας”, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως “το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο”, συμπληρώνοντας πως “σήμερα λήγει πρακτικά“.

Ο Γιάννης Δραγασάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στους Θεσμούς, λέγοντας: “Την περασμένη Δευτέρα η Ελλάδα απέστειλε πρόταση στους Θεσμούς που θεωρήθηκε καλή βάση συζήτησης. Την επόμενη ημέρα, η ίδια πρόταση πετάχτηκε στον “κάδο”, εκεί υπήρξε η εμπλοκή”.

“Το πρόγραμμα πρέπει να είναι της Ελλάδας, όχι να της το δίνουν με σκονάκι και να υποκρινόμαστε ότι είναι δικό της”, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνεχίζοντας τις… αιχμές ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα “βέλη” του και στην αντιπολίτευση, λέγοντας συγκεκριμένα: “Μειοψηφικές δυνάμεις στο εξωτερικό θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ ή χρεοκοπία εντός ευρώ. Σ’ αυτό η αντιπολίτευση δεν θα τοποθετηθεί;”.

Πίσω στις… “μπηχτές” για τους Θεσμούς, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ακόμη: “Η πρόταση των Θεσμών δεν ήταν βιώσιμη. Ζητούμενο η βιώσιμη συμφωνία. Στις ιστορικές στιγμές όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 6
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 14
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 143