Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Δανέλλης τέλος από το Ποτάμι – Αναμένονται ανακοινώσεις

Δανέλλης ψήφος εμπιστοσύνης

Ήταν αναμενόμενο μετά την απόφαση του βουλευτή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο Σπύρος Δανέλλης διαγράφηκε από το Ποτάμι με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Τσιόδρα στην ΕΡΤ.

Ο Σπύρος Δανέλλης δεν είναι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού δήλωσε στην ΕΡΤ, το πρωί της Τρίτης (15.01.2019), ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της διαγραφής. Θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη μετά την πρωτολογία του επικεφαλής του Ποταμιού στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης δεν ανήκει στο Ποτάμι, καθώς η απόφασή του αντιβαίνει σε αυτή του συνεδρίου και της Κ.Ο. του κόμματος ότι θα μείνει στην αντιπολίτευση και δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Μετά το τελεσίγραφο που έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον βουλευτή Ηρακλείου και την απάντηση του κ. Δανέλλη πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η διαγραφή του από την Κ.Ο. του Ποταμιού θεωρούνταν θέμα χρόνου.

Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς είχε επίσης προαναγγείλει τη διαγραφή Δανέλλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. «Τίθεται θέμα πειθαρχίας, δυστυχώς θα αναγκαστούμε να το κάνουμε» είπε.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς χαρακτήρισε «δυσάρεστη» την εξέλιξη με τη διαφοροποίηση Δανέλλη γιατί το Ποτάμι «ήθελε να δείξει ότι στηρίζει τη λύση για το ονοματολογικό, όχι όμως την κυβέρνηση».

Στην ερώτηση αν τελικά Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή αν, όπως λέγεται, θα αλλάξει τη στάση του, ο κ. Μαυρωτάς τόνισε πως «ενώ είχαμε θετική άποψη για τη Συμφωνία, αυτή η εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει τη στάση μας στη Συμφωνία. Αυτό όμως θα το δούμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις