Πολιτική

Δένδιας: “Στόχος της Νέας Δημοκρατίας η αυτοδυναμία”

Για το ενδεχόμενο εκλογών, τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης και την απειλή από την... ανατολή μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να συντηρεί πολλά ανοιχτά μέτωπα και η κύρια απειλή σε βάρος της εθνικής ακεραιότητας βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας: αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Kontra News”, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Ταυτόχρονα εγκαλεί την κυβέρνηση για τραγικά λάθη στην διαπραγμάτευση, για λάθη τακτικής, καθώς και για υποτίμηση εκ μέρους της του κινδύνου που συνιστά ο αλυτρωτισμός στην γειτονική χώρα όπως και το ζήτημα των αναγκαίων συνταγματικών αλλαγών.

«Εκλογές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή, καθώς τα μέτωπα είναι ανοικτά σε όλους τους τομείς (και όχι μόνο στην οικονομία)», αναφέρει επίσης στην ίδια συνέντευξη, προσθέτοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα «και ευχόμαστε να στηθούν το συντομότερο δυνατό κάλπες».

Σημειώνει ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει το ύφος και το ήθος της άσκησης της εξουσίας, θα εφαρμοστεί ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και όχι πρόγραμμα φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών και επίσης θα προσελκυσθούν επενδύσεις στη χώρα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Δένδιας για εκλογές, αυτοδυναμία ΝΔ και ανησυχία… κλοπής

Ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι η ΝΔ οφείλει να έχει ως στόχο την αυτοδυναμία, ενώ έχει διευκρινίσει έγκαιρα ότι αποσυνδέει το ζήτημα αυτό από το ενδεχόμενο συνεργασίας «με όσες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις επιθυμούν να συμβάλλουν στην πραγματική έξοδο της χώρας από την κρίση».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί απο το ενδεχόμενο «κλοπής ψήφων της ΝΔ από νέα κόμματα» απαντά ότι η ΝΔ οφείλει να μην ετεροπροσδιορίζεται και να μην την απασχολούν τα σενάρια και οι ευσεβείς πόθοι των αντιπάλων της, καθώς «είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και διεκδικούμε τη νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα στη βιώσιμη ανάπτυξη και επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης».

Αναφορικά με την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ, ο κ. Δένδιας εκφράζει την ελπίδα να έχουν μελετηθεί ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση αποχώρησης του Ταμείου που «κακώς μπήκε σε ένα πρόγραμμα κράτους-μέλους της ΕΕ», καθώς «σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε με υψηλό κόστος δανεισμού έναντι μιας εξόδου που μόνο “καθαρή” δεν θα είναι, καθώς θα συνοδεύεται από σκληρή εποπτεία και ήδη προσυμφωνημένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέτρα».

Ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι η ΝΔ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη «χωρίς αστερίσκους ή υποσημειώσεις” και προσθέτει ότι «οι απειροελάχιστες περιπτώσεις (επιδοκιμασίας) σε τοπικό επίπεδο δεν μπορούν να εκφράζουν ένα μεγάλο κόμμα» και προσθέτει, «το συγκεκριμένο επεισόδιο, δυστυχώς, είναι μία ακόμη απόδειξη της ανομίας που επικρατεί στη χώρα και της διάλυσης στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, από την οποία επωφελούνται πάσης φύσεως ακραία στοιχεία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 3
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 12
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142