Συμβαίνει τώρα:
Πολιτική

“Διαγραφή μέρους του χρέους και αναστολή πληρωμών προς τους εταίρους”

«Ταφόπλακα» για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας θα είναι το νέο πακέτο των μέτρων, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 77η ΔΕΘ.


Ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, τόνισε πως χρειάζονται κοινοί αγώνες για να μην ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη διεκδίκηση της διαγραφής μέρους του χρέους της Ελλάδας ή μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης η οποία ενδεχομένως να προβλέπει και μορατόριουμ , αναστολή πληρωμών προς τους εταίρους που μας δανείζουν. Δεν είναι εξωπραγματική η πρόταση αναστολής των πληρωμών στους δανειστές, μέχρις ότου επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί αλλιώς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε εκτροχιασμό, όπως είπε.

Απαντώντας στα ζητήματα για έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, που έθεσαν οι εκπρόσωποι των φορέων, σημείωσε ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος και πρόσθεσε: «Όσο συνεχίζουμε να ταΐζουμε τις Τράπεζες, που είναι βαρέλι δίχως πάτο, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης απαίτηση να μπαίνει μέρος αυτών των χρημάτων στην πραγματική οικονομία, δεν θα βγούμε από την κρίση. Ανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ θα καταθέσει πρόταση για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και παρατήρησε πως θα έπρεπε ήδη να είχαν δημιουργηθεί δημόσιες Τράπεζες ειδικού σκοπού, για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, και χρειάζονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως και αξιοποίηση των κεφαλαίων που λιμνάζουν.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για ένα μόνιμο διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς. Επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια διαδικασία διαβούλευσης σε περιφερειακό επίπεδο με όλους τους φορείς για την κατάρτιση ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Θα πούμε το νερό νεράκι”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 17
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα ο Φλωρίδης, να παραιτηθεί άμεσα»
O Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτεθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 2