Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημήτρης Μανιάτης: Σάλος και αντιδράσεις για την επίθεση από Δοξιάδη

Δημήτρης Μανιάτης

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε, μέσω ανοιχτής επιστολής στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Απόστολος Δοξιάδης. Στο στόχαστρό του μπήκε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Δημήτρης Μανιάτης για σχόλιο που φέρεται να έκανε σε βάρος της Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Τις τελευταίες ώρες στα social media οι αναρτήσεις δίνουν και παίρνουν, με το κύμα στήριξης στον δημοσιογράφο των Νέων να μοιάζει με «τσουνάμι». Ένα σχόλιο που φέρεται να έκανε ο Δημήτρης Μανιάτης σε βάρος της Ειρήνης Αγαπηδάκη, ένα κείμενο «ποταμός» με ύβρεις από τον Απόστολο Δοξιάδη, όπου μεταξύ άλλων ζητά και την απόλυση του Δ. Μανιάτη από Τα Νέα και ο σάλος δεν ήθελε πολύ για να δημιουργηθεί!

Click4more: Κυβέρνηση για Πολάκη: Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους

Πριν από μερικές μέρες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως η Ειρήνη Αγαπηδάκη τοποθετείται Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. «Δίπλα» της τοποθετήθηκε και ο Απόστολος Δοξιάδης. Πως αυτή η απόφαση του πρωθυπουργού οδήγησε στα όσα έγιναν;

Κατά τον Απόστολο Δοξιάδη, ο Δημήτρης Μανιάτης επιτέθηκε μέσω social media στην Ειρήνη Αγαπηδάκη. Δεν σταματά όμως εκεί. Χαρακτηρίζει τον δημοσιογράφο των Νέων «χυδαίο υποκείμενο» και «σταλινόμορφο δημοσιογραφίσκο», ενώ επί της ουσίας ζητά την απόλυσή του από την εφημερίδα.

«Δεν μου είναι όμως πλέον ανεκτό να δημοσιεύω τις απόψεις μου στην εφημερίδα που του δίνει επίσημο βήμα. Λυπάμαι, φίλες και φίλοι στα Νέα. Λυπάμαι για όσους διοικούν την εφημερίδα, που τους εκτιμώ και τους σέβομαι, αν δεν ανταποδίδω πλέον την τιμή που μου κάνατε καλώντας με να γράφω στις σελίδες σας. Αλλά διαλέγω προσεχτικά τις παρέες μου, και τα σπίτια που με καλούν. Θα ήταν ευχής έργον την ίδια επιλεκτικότητα να δείξει και η εφημερίδα, τιμώντας -αν μη τι άλλο- την ιστορία της».

Δείτε την ανάρτησή του

Δημήτρης Μανιάτης: Ακρίτα και Ραβανός στο πλευρό του

Από τους πρώτους που αντέδρασαν στα όσα έγραψε ο Απόστολος Δοξιάδης και στήριξαν τον Δημήτρη Μανιάτη ήταν η Έλενα Ακρίτα, αρθρογράφος στα Νέα και η ίδια εδώ και πολλά χρόνια. Το έκανε μάλιστα στέλνοντας και εκείνη… ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα, όπως είχε κάνει και ο Απόστολος Δοξιάδης.

«Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη. Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας – για να μην πω απαιτώντας – την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημερίδα», γράφει η Έλενα Ακρίτα και εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον δημοσιογράφο. «O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται».

Δείτε την ανάρτησή της

Με τη σειρά του και ο Άρης Ραβανός, επί χρόνια πολιτικός συντάκτης στα Νέα, με ανάρτησή του στο Facebook, στέκεται στο πλευρό του Δημήτρη Μανιάτη. Χαρακτηρίζει «αδιανόητη και προσβλητική» την επίθεση που δέχτηκε ο Δημήτρης Μανιάτης. «Με το ψωμί -όχι παντεσπάνι- του καθενός δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς. Έχω βιώσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν με εμπλοκή πολύ γνωστών πολιτικών. Δεν έχει σημασία ποιοι. Όμως έδωσα τόπο στην οργή γιατί δεν άξιζε και έριξα τους τόνους. Όλοι κρινόμαστε», έγραψε.

Δείτε την ανάρτησή του

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο χορό των… αντιδράσεων μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του επιτίθεται τόσο στον Απόστολο Δοξιάδη όσο και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού, κ. Δοξιάδης, σε τρεις μόλις μέρες δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, μπήκε κατευθείαν στη λογική της κυβέρνησης για την ελευθεροτυπία.

Η πολυδιαφημισμένη προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη ζητά δημοσίως την απόλυση του δημοσιογράφου Δ. Μανιάτη!

Ούτε ο Όρμπαν δεν θα το τολμούσε σε τρεις μόλις μέρες θητεία σε κυβερνητικό αξίωμα. Ο φιλελευθερισμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται από την ανοχή του στο δημοσιογραφικό πλουραλισμό. Ανέχεται τους πάντες αρκεί να μην ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του. Αλλιώς, ζητά απλώς την απόλυσή τους από το αφεντικό», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις