Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Διχασμός για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Διχασμός για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, η σταδιακή χαλάρωση του lockdown, αλλά και οι ελεύθερες μετακινήσεις το Πάσχα, είναι μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν σε δείγμα 1.000 ατόμων, από τις 12 έως τις 16 Απριλίου 2021, στη δημοσκόπηση της Alco, που διενεργήθηκε για το OPEN, και δίνει στο κυβερνών κόμμα σημαντική διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 13,6%. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 23,8. 5,9% για το ΚΙΝΑΛ, 5,6% για το ΚΚΕ, στο 4,2 η Ελληνική Λύση, στο 2,9% το ΜέΡΑ 25. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 13,7%.

Στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 43%, ο «κανένας» 29% και ο Αλέξης Τσίπρας 23%.

 

“Κεφάλαιο” κορονοϊός

Για το αν επηρεάζονται οι αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών από τις επιθυμίες της κυβέρνησης το 64% απάντησε «ναι», το 20% «όχι» και το υπόλοιπο ποσοστό «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Για το αν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, το 51% απάντησε «όχι» και το 40% «ναι» και 9% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Για το αν θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ των νομών το Πάσχα, το 62% απάντησε θετικά, σε αντίθεση με το 29% που είναι αρνητικό.

Όσο για το αν ήταν σωστό το άνοιγμα των σχολείων με τα self test, το 65% θεωρεί σωστή την απόφαση, ενώ το 24% λάθος.

Σε ανάλογη ερώτηση για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, το 81% θεωρεί την απόφαση σωστή σε αντίθεση με το 12% που τη θεωρεί λανθασμένη.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις