Οι πολίτες σύμφωνα με την δημοσκόπηση δεν φαίνεται να θεωρούν ρεαλιστική την προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας κρατάει γερά τη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll οι πολίτες δεν φαίνεται να θεωρούν ρεαλιστική μια συνεργασία ανάμεσα στα κόμμα της αντιπολίτευσης ενώ αρνητικά βλέπουν μια επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ενεργό πολιτική.
Συγκεκριμένα η ΝΔ εμφανίζει μια σημαντική άνοδο της τάξης του 1.9% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα και φτάνει το 30% στην εκτίμηση ψήφου.
Απέχει έτσι 13.5% από την δεύτερη Πλεύση Ελευθερίας η οποία εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0.6% και φτάνει το 16.5%.
Το ΠΑΣΟΚ χάνει 1.3% και βρίσκεται στο 13%, ενώ χαμηλές πτήσεις εξακολουθεί να καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,1%.
Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου η Βουλή που θα προέκυπτε θα ήταν οκτωκομματική.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι τα ακόλουθα:
ΝΔ 30%
Πλεύση Ελευθερίας 16,5%
ΠΑΣΟΚ 13%
Ελληνική Λύση 10,5%
ΚΚΕ 8,4%
ΣΥΡΙΖΑ 6,1%
Νίκη 3,2%
Φωνή Λογικής 3%
Κίνημα Δημοκρατίας 2,7%
ΜέΡΑ25 2,6%
Νέα Αριστερά 1,6%
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων με λευκά/ άκυρα 2.6% και αποχή 5.3% τα ποσοστά είναι τα εξής:
Ν.Δ 25.2%
Πλεύση Ελευθερίας 13.9%
ΠΑΣΟΚ 11%
Ελληνική Λύση 8.8%
ΚΚΕ 7.1%
ΣΥΡΙΖΑ 5.1%
Νίκη 2.7%
Φωνή Λογικής 2.5%
Κίνημα Δημοκρατίας 2.3%
ΜέΡΑ25 2.2%
Νέα Αριστερά 1.3%
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 30,4% και ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 11,3%, ενώ ακόμη πιο χαμηλά βρίσκεται ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5,1% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4,9%. Ο κανένας παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις με ποσοστό 31,7%.
Όσον αφορά το ποιο κόμμα κάνει την πιο αξιόπιστη αντιπολίτευση και εδώ ο κανένας προηγείται με ποσοστό 48,1% ενώ ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 20,7%, το ΠΑΣΟΚ με 8%, η Ελληνική Λύση με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 3,1%.
Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 οι πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά σε ποσοστό 59,4%, ενώ στον ερώτημα αν αυτή η επιλογή είναι ρεαλιστική το 66,1% θεωρεί πως δεν είναι.
Παράλληλα οι ερωτώμενοι δεν βλέπουν θερμά μια επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ενεργό πολιτική σε ποσοστό 68,4%. Αυτό αλλάζει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να δουν και πάλι στις επάλξεις τον πρώην πρωθυπουργό σε ποσοστό 62,4%, ενώ σε αυτούς της Πλεύσης Ελευθερίας το ποσοστό είναι 42,9%.
Σε σχέση με τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης οι θετικές απόψεις είναι :
Αύξηση μισθών ενστόλων 67.2%
Αύξηση κατώτατου μισθού 65.5%
Νέο δόγμα οχύρωσης της χώρας και ενίσχυσης του Στρατού 61.1%
Οικονομική στήριξη σε συνταξιούχους με 250 ευρώ κάθε Νοέμβριο 60.2%
Επιστροφή ενός ενοικίου κάθε Νοέμβριο 60%
Η κατάθεση του θαλάσσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού της χώρας 58.7%
Τα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων 56.9%
Επίσης 7 στους 10 πολίτες θεωρούν πολύ σημαντική την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
Τέλος η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών σε ποσοστό 49,3% ενώ ακολουθεί η οικονομία με 30,4%, η κατάσταση στο ΕΣΥ με 20,1% και η απονομή δικαιοσύνης με 14,4%.