Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Αμετάπειστοι οι αρνητές του εμβολίου του κορονοϊού

Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Αμετάπειστοι οι αρνητές του εμβολίου του κορονοϊού
Φωτογραφία αρχείου

Με 12 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse σε 1.907 άτομα από τις 22-25 Οκτωβρίου 2021.  

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 8,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, άλλο κόμμα 7,5% και 9% οι αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 41% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 30% απάντησε τον «κανέναν».

Το εμβόλιο του κορονοϊού και οι αρνητές

Στην ερώτηση αν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το 73% απάντησε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, το 15% δεν γνωρίζω/δεν απαντώ, το 7% δεν έχω κάνει και δεν θα το κάνω, ενώ το 5% δεν έχω κάνει, θα το κάνω αργά ή γρήγορα.

Για το ποιος τρόπος θα μπορεί να πείσει -όσους δεν έχουν εμβολιαστεί- να κάνουν το εμβόλιο, το 1% απάντησε η επιδείνωση των δεικτών, το 14% η περισσότερη ενημέρωση, το 1% οι ιστοσελίδες και τα ΜΜΕ, το 8% οι άνθρωποι της θρησκείας, το 8% αν γίνει υποχρεωτικό, το 56% τίποτα, το 6% κάτι άλλο, το 5% με διαβεβαιώσει/μελέτες και το 1% δεν απάντησε.

Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ και ο φόβος για τα ελληνοτουρκικά

Οι πολίτες ερωτήθηκαν και για τις δύο συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Για την ελληνογαλλική συμφωνία το 65% την είδε θετικά, το 18% αρνητικά, ενώ το 17% απάντησε πως δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα.

Για την ελληνοαμερικανική συμφωνία το 58% την είδε θετικά, το 22% αρνητικά και το 20% απάντησε δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα.

Για τα ελληνοτουρκικά και την ανησυχία για τη στάση της Τουρκίας, το 60% απάντησε πως ανησυχεί, το 18% ανησυχεί μέτρια, το 14% δεν ανησυχεί, ενώ το 8% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

“Φάκελος” ακρίβεια

Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σχετικά με την προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις, το 40% τις αξιολογεί θετικά, το 41% αρνητικά και το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Παράλληλα, το 86% θεωρεί πως θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις