Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της ΝΔ

Δημοσκόπηση: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της ΝΔ

Την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση πραγματοποίησε η Κάπα Research, στην οποία καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτών για την νέα κυβέρνηση.

Στην δημοσκόπηση καταγράφεται η δημοτικότητα των νέων υπουργών, αλλά και οι τομείς στους οποίους οι πολίτες θέλου να να δουν πιο γρήγορα αλλαγές.

Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, πιο δημοφιλής είναι ο Νίκος Δένδιας, για τον οποίο θετική γνώμη έχει το 65% των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης με 57% ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 55%.

Δείτε την λίστα

Ικανοποίηση για τις επιλογές Μητσοτάκη

Ικανοποιητικές κρίνονται επίσης και οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πρόσωπα που έθεσε σε κάθε υπουργείο. Την χαμηλότερη ανταπόκριση ωστόσο συγκεντρώνει η επιλογής της Λίνας Μενδώνη για το υπουργείο Πολιτισμού.

Την ίδια ώρα οι πολίτες φαίνεται πως πρώτα απ’ όλα θέλουν να δουν αλλαγές στην φορολογική πολιτική του κράτους. Μάλιστα αυτό το ζήτημα προηγείται… με διαφορά στην επιλογή τους, ενώ ακολουθεί αυτό της παραβατικότητας.

Οριακή ικανοποίηση και για το αποτέλεσμα των εκλογών

Οι πολίτες πάντως σε ποσοστό 51% απαντούν πως έκριναν θετικά το αποτέλεσμα, σε αντίθεση με το 46% που το κρίνει αρνητικό.

Δείτε εδώ όλη την δημοσκόπηση

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/07/dimoskopisi-kapa.pdf”]

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις