Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Διόρισαν τον χρυσαυγίτη που χτύπησε άνδρα των ΜΑΤ στο Εφετείο

Διόρισαν τον χρυσαυγίτη που χτύπησε άνδρα των ΜΑΤ στο Εφετείο

Πρωτοπαλίκαρο του Ηλία Κασιδιάρη θεωρείται ο Αλέξανδρος Λύρης, ο χρυσαυγίτης που πρωταγωνίστησε στα πρόσφατα επεισόδια στο Εφετείο όταν χτύπησε άνδρα των ΜΑΤ και τώρα διορίζεται στο… Ευρωκοινοβούλιο!

Ο Λύρης διορίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως επιστημονικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Λάμπρου Φουντούλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Ο 28χρονος χρυσαυγίτης ήταν από τους… πρωταγωνιστές στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 4 Ιουλίου έξω από το Εφετείο, όπου απολογούνταν οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Ο φακός έχει καταγράψει τον Λύρη τη στιγμή που έκανε κεφαλοκλείδωμα σε άνδρα των ΜΑΤ και με επαγγελματικό τρόπο τον έριξε στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια εκείνων των επεισοδίων, οπαδοί της Χρυσής Αυγής είχαν επιτεθεί και τραυματίσει δυο φωτορεπόρτερ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν την έρευνα για τα επεισόδια στο Εφετείο έχουν ταυτοποιήσει αρκετά από τα πρόσωπα με τις μαύρες μπλούζες. Ανάμεσά τους είναι και ο Λύρης.

Ο Λύρης θεωρείται εδώ και χρόνια ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των νεαρών οπαδών του κόμματος, ενώ διατηρεί και άριστες σχέσεις με τον προφυλακισμένο βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη.

Είναι εδώ και χρόνια αρθρογράφος στην εφημερίδα του κόμματος και στις ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο βίντεο από τα επεισόδια έξω από το Εφετείο με τους χρυσαυγίτες

Καταθέτει ο Λώλος για τα “νταηλίκια” των χρυσαυγιτών στους φωτορεπόρτερ

Οι “νταήδες” της Χρυσής Αυγής χτύπησαν δυο φωτορεπόρτερ

Ένταση κατά την άφιξη Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού στο Εφετείο – Μπουνιές, κλωτσιές και χημικά ανάμεσα σε ΜΑΤ και χρυσαυγίτες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε