Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Να προσλαμβάνουν οι βουλευτές τους υπαλλήλους των γραφείων τους

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Να προσλαμβάνουν οι βουλευτές τους υπαλλήλους των γραφείων τους

«Οι ίδιοι οι βουλευτές να έχουν την ευθύνη των προσλήψεων όσων υπαλλήλων δικαιούνται και να μην αποσπώνται δημόσιοι υπάλληλοι από τις υπηρεσίες τους», πρότεινε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία και την αξιολόγησή τους.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι οι υπάλληλοι αυτοί θα αξιολογηθούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, κάτι που νωρίτερα είχε δηλώσει κατηγορηματικά και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, επανέλαβε ότι «δεν επιφέρει καμία επίπτωση στους υπαλλήλους που θα κριθούν με χαμηλή βαθμολογία», για να προσθέσει ότι «μπορεί να τους προσφερθούν ευκαιρίες επιμόρφωσης, αλλαγής αντικειμένου ή να τους γίνουν συστάσεις για να γίνουν αποδοτικότεροι».
Επίσης, η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 έκανε γνωστό ότι στο υπουργείο «σχεδιάζουμε το μεγάλο χάρτη της κινητικότητας, χωρίς διαθεσιμότητα και απολύσεις για το 2015, κάτι που πετύχαμε με σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Επίσης, για τη στάση των αστυνομικών έξω από το υπουργείο Οικονομικών έναντι των απολυμένων καθαριστριών, είπε ότι «πρέπει να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Ελληνική Αστυνομία, για την πρόληψη φαινομένων σαν αυτά που είδαμε με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Θέλουμε μια αστυνομία που θα προστατεύει τους πολίτες, την πολιτεία και τους θεσμούς, αλλά δε θα επιτίθεται χωρίς αιτία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χριστοφιλοπούλου για Λοβέρδο – Μητσοτάκη: “Υπήρξε μία σύγκρουση η οποία λύθηκε”

Χριστοφιλοπούλου: Με τον Κακλαμάνη τα “έβαλα”, όχι με τον Παπανδρέο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε