Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εφ.Συν. κατά Καμμένου: Λάσπη στον ανεμιστήρα – Οι συκοφαντίες επιστρέφονται

Εφ.Συν. κατά Καμμένου: Λάσπη στον ανεμιστήρα – Οι συκοφαντίες επιστρέφονται

Τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, το πρωί της Δευτέρας (15.10.2018) πυροδότησαν την κόντρα του με την Εφ.Συν. σχετικά με τη χρηματοδότησή της.

Τα όσα ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, που όταν μίλησε για τα δημοσιεύματα που τον αφορούν έκανε αναφορά και στον Τζορτζ Σόρος, δεν έμειναν αναπάντητα από την εφημερίδα. Το μέτωπο του υπουργού Άμυνας με την Εφ.Συν. άνοιξε την περασμένη εβδομάδα όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αντέδρασε με οργισμένο tweet σε δημοσίευμα περί τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον πρωθυπουργό.

«Λάσπη στον ανεμιστήρα κατά της «Εφ.Συν.» από τον Π. Καμμένο» είναι ο τίτλος του κειμένου που ανέβηκε στο site της εφημερίδας λίγο μετά τη συνέντευξη του υπουργού Άμυνας στη δημόσια τηλεόραση.

Στο κείμενο, η Εφ.Συν. τονίζει πως ο Πάνος Καμμένος «χρησιμοποίησε το όνομα του μεγαλοεπενδυτή Σόρος για να μας εμπλέξει εμμέσως σε υπόγειες και βρώμικες χρηματοδοτήσεις», σημειώνοντας πως ο κ. Καμμένος «υποπίπτει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες σε συκοφαντίες εις βάρος μας».

«Εάν ο υπουργός Άμυνας γνωρίζει ποια είναι τα «κέντρα» που ισχυρίζεται ότι μας διοχετεύουν πληροφορίες και ποιος ο δήθεν «χρηματοδότης» μας, ας βγει ευθαρσώς και ας τους κατονομάσει, φέρνοντας και τις απαραίτητες αποδείξεις. Διαφορετικά, οι συκοφαντίες επιστρέφονται!», καταλήγει το κείμενο της Εφ.Συν.

Όλο το κείμενο της Εφημερίδας των Συντακτών

Σε σημερινή εμφάνισή του στη δημόσια τηλεόραση ο υπουργός Άμυνας, θέλοντας να διαψεύσει τα όσα έχει γράψει η «Εφ.Συν» για την παρουσία του στις ΗΠΑ και τα όσα απαράδεκτα είπε εκεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις «νέες αμερικανικές βάσεις», επέλεξε να σταθεί στο θέμα του τηλεφωνήματος από τον πρωθυπουργό και να το διαψεύσει, χρησιμοποιώντας υπονοούμενα και «λάσπη».

Μετά τα γνωστά συνωμοσιολογικά που τον χαρακτηρίζουν περί «κέντρων» που δήθεν διοχετεύουν πληροφορίες στην «Εφ.Συν», χρησιμοποίησε το όνομα του μεγαλοεπενδυτή Σόρος για να μας εμπλέξει εμμέσως σε υπόγειες και βρώμικες χρηματοδοτήσεις αφού, όπως είπε, «μοιράζει δισεκατομμύρια από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική και τα Βαλκάνια».

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος συχνά πυκνά καταφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Τύπου για δημοσιεύματα που τον αφορούν, υποπίπτει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες σε συκοφαντίες εις βάρος μας.

Μόνο που ανάμεσα σε εκείνον και σ’ εμάς υπάρχουν δύο μεγάλες διαφορές:

Πρώτον, εμείς κάνουμε πάντα ανεξάρτητο ρεπορτάζ από έγκυρες πηγές και δεν γράφουμε τίποτα χωρίς να το διασταυρώσουμε.

Δεύτερον, η «Εφ.Συν.» δημιουργήθηκε το 2012 από τον συνεταιρισμό των εργαζομένων της, οι οποίοι έβαλαν το κεφάλαιο και την εργασία τους, και από τότε δεν έχει χρηματοδότηση από ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!

Η μόνη της περιουσία είναι η ανεξαρτησία της από τα οικονομικά συμφέροντα και το κράτος. Ίσως γι’ αυτό ενοχλεί τόσο.

Εάν ο υπουργός Άμυνας γνωρίζει ποια είναι τα «κέντρα» που ισχυρίζεται ότι μας διοχετεύουν πληροφορίες και ποιος ο δήθεν «χρηματοδότης» μας, ας βγει ευθαρσώς και ας τους κατονομάσει, φέρνοντας και τις απαραίτητες αποδείξεις. Διαφορετικά, οι συκοφαντίες επιστρέφονται!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις