Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης για Novartis: Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο “Ρασπούτιν”

Μητσοτάκης
Φωτογραφία InTime News

“Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Ρασπούτιν, και ο κ. Τσίπρας ξέρει” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Novartis.
Η υπόθεση θα πάει στην επόμενη Βουλή τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.
“Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο ούτε προσλήψεις όπου δεν χρειάζονται”.
“Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα”.
Τι είπε για Στουρνάρα, Παυλόπουλο και τον… επόμενο υπουργό Εξωτερικών.

Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο “Ρασπούτιν” και ο κ. Τσίπρας ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που δίνει αυτή την ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Είπε επίσης ότι η υπόθεση θα πάει στην επόμενη Βουλή από τη στιγμή που οι καταγγελίες Αγγελή εμπλέκουν και πολιτικά πρόσωπα.

Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες θα φτάσουν στη Βουλή. Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης“, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για πολιτική σκευωρία.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση και η… έκκληση

Δεν θα πω τίποτα για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης” απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση αν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνησή του. Τη σύνθεση, είπε, την έχει στο μυαλό του και δεν θα αποφασίσει το βράδυ μετά τις εκλογές. Δεν θέλησε επίσης να αποκαλύψει τίποτα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και το αν ο Παναγιώτης Πικραμένος θα είναι επικεφαλής.

«Το πρώτο νομοσχέδιό μας θα αφορά στην οργάνωση της κυβέρνησης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι το υπουργικό σχήμα «θα είναι μικρότερο από το σημερινό. Ενδεχομένως με μια εξαίρεση δεν θα έχει καθόλου αναπληρωτές υπουργούς. Θεωρώ ότι οι αναπληρωτές είναι μια θέση που δεν κατάλαβα ποτέ. Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην οργάνωση».

Αποκάλυψε επίσης ότι «η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας καταργείται και θεσπίζεται άμεσα μια ανεξάρτητη αρχή Διαφάνειας, ισχυρότατη. Είναι αδιανόητο η εκτελεστική εξουσία να προΐσταται της υπηρεσίας Διαφάνειας και Καταπολέμησης Διαφθοράς που αφορά και στην ίδια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν τις 7 Ιουλίου. Και από τη νεολαία να… μην πάει για μπάνιο ή αν πάει, να πάει να ψηφίσει το απόγευμα. «Το αποτέλεσμα δεν είναι προεξοφλημένο», είπε.

“Οδοστρωτήρας” για ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο αλλά “προφανώς οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπόκεινται σε αξιολόγηση“.

Είπε επίσης ότι έχει απαιτήσεις από τους εργοδότες να στηρίξουν τους εργαζόμενους, ενώ πρόσθεσε πως δεν θα γίνουν προσλήψεις όπου δεν χρειάζονται.

Εκτίμησε πως “μπορούμε να ξεφύγουμε από το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις, εφόσον αναπτυχθεί η οικονομία” και συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει εάν μπορούμε να πάμε στο ένα προς ένα. “Να δούμε τα περιθώρια για προσλήψεις, αλλά θα δώσουμε έμφαση σε προσλήψεις όπου χρειάζεται: στην Παιδεία και την Υγεία. Εκεί που χρειαζόμαστε, θα προσλαμβάνουμε και εξειδικευμένο προσωπικό“, είπε.

Φωτογραφία InTime News

«Ναι, θα έρθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως δεν μίλησε ποτέ για κοινωνικά δικαιώματα που θα πληγούν, κατηγορώντας την κυβέρνηση για fake news.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει ως κυβέρνηση. Εξέφρασε επίσης την “απόλυτη εμπιστοσύνη” του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο τι θα κάνει “από την 1η έως την 7η Ιουλίου” μιλώντας στο θέμα της υπογραφής των προεδρικών διαταγμάτων για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για “αλαζονική στάση“, την οποία “τιμώρησαν οι πολίτες“. “Καταλαβαίνω την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας μετά τις εκλογές” και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για την επίθεση που εξαπέλυσε στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας πως είναι “είναι απαράδεκτο να αποκαλεί “μπακάλη” τον κεντρικό τραπεζίτη“.

«Θα είμαι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, στον δυτικό τομέα της Β’ Αθήνας και στην Αχαΐα – Το βράδυ των ευρωεκλογών είδα τον εκλογικό χάρτη και είδα ότι σε 5 περιφέρειες η ΝΔ δεν ήταν πρώτη. Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος σε 3 απ’ αυτές»

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2020 (σε περίπτωση που η ΝΔ έχει εκλεγεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου), ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως θα περιλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ.

Υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες, πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πως η ΝΔ έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες. «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» υποστήριξε, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.

Φωτογραφία InTime News

Εθνικά θέματα

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν φοβάται θερμό επεισόδιο και κάλεσε την Τουρκία να κάνει βήματα για τη μείωση της έντασης. Εξέφρασε την επιθυμία να υπάρχει ένας “απευθείας δίαυλος επικοινωνίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν“. “Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση με τον Πρόεδρο Ερντογάν (…) Φυσικά να συναντηθώ με τον κ. Ερντογάν, αλλά αυτή θα είναι μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση“, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να προχωρήσει στις ενέργειες για άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αναφερόμενος στην Αλβανία διεμήνυσε ότι “εάν δεν σέβεται τα δικαιώματα της μειονότητας, θα υπάρχει ζήτημα στην ευρωπαϊκή της προοπτική“.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε θετικό των εκλογών τα μειωμένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και επανέλαβε πως ζητά ισχυρή εντολή γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση. Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα της οργής, το ίδιο ισχύει και για την Ελληνική Λύση, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως πλέον η κοινωνία δεν είναι οργισμένη. «Θα είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία και τη χώρα να μείνουν εκτός Βουλής το κόμμα του κ. Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ζωντανά στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σαραντάκο και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 12. Juni 2019

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις