Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: «Φαρισαϊσμός και υποκρισία από τον ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη»

Εκλογές 2023 – Άκης Σκέρτσος: «Φαρισαϊσμός και υποκρισία από τον ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη»

Για τις επικείμενες εκλογές μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από τα 650 ευρώ το 2019 ο κατώτατος μισθός είναι στα 780 ευρώ. Ο πληθωρισμός σωρευτικά ήταν 8% το 2022, εκτιμάται ότι το 2023 θα είναι 4,5%, άρα έχουμε 12,5% πληθωρισμό. Έχουμε 20% αύξηση του κατώτατου μισθού, στα καθαρά είναι περισσότερη η αύξηση, στο 22%».

Μιλώντας για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ τόνισε πως έχουν μειωθεί 50 φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, έχουν δημιουργηθεί 300.000 θέσεις εργασίας με καλύτερες αμοιβές και έχουν σημειωθεί 7,5 δις ευρώ ξένων επενδύσεων.

«Δεν λέμε ότι η ελληνική αγορά εργασίας είναι ένας παράδεισος. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει υποαμειβόμενη εργασία και απλήρωτης υπερωρίες, έχουμε όμως θεσπίσει ένα πάγιο αίτημα των συνδικαλιστών και των εργαζομένων, την ψηφιακή κάρτα εργασίας», δήλωσε.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση»

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι στόχος της ΝΔ στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία, τονίζοντας πως η κυβέρνηση την τελευταία τετραετία ήρθε αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις.

«Η πρότασή μας είναι καθαρή. Λέμε ότι η χώρα εν μέσω σοβαρών κρίσεων χρειάζεται σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή αντιμετώπισε με μεγάλη επάρκεια όλες τις κρίσεις, υγειονομική και ενεργειακή. Αυτό πιστεύουμε πως χρειάζεται η χώρα για να κάνει άλματα προς τα μπροστά».

«Η ψήφος ανήκει στα χέρια των πολιτών. Έχουμε αυτοπεποίθηση στο πρόγραμμά μας και θα σεβαστούμε την ψήφο των πολιτών. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι πολίτες θα μας επιβραβεύσουν και ότι δεν θα παίξουν την τύχη της χώρας στα ζάρια», συμπλήρωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πυξίδα αυτή τη στιγμή»

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως το κόμμα με τις δηλώσεις του προέδρου του έχει «κλείσει» την πόρτα της συνεργασίας. «Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, βρίσκεται μεταξύ δύο μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε ο κος Ανδρουλάκης να δείξει ότι πιστεύει πραγματικά στις συνεργασίες. Δεν το έχει κάνει, δεν έχει έρθει σε επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του απηύθυνε πρόσκληση να βρεθούν. Οι συνεργασίες χρειάζεται να έχουν ένα στοιχείο καλής χημείας και ένα προγραμματικό πυλώνα. Το ΠΑΣΟΚ, πιστεύω, δεν έχει δείξει πυξίδα αυτή τη στιγμή».

«Η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται να κάνει άλματα από μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό, ο οποίος θα είναι αποφασιστικός, τολμηρός και όχι δέσμιος και αιχμάλωτος ατέρμονων διαπραγματεύσεων με κόμματα και πολιτικά στελέχη που δεν ξέρουν τι θέλουν».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει κόψει κάθε γέφυρα. Έχει πει ότι δεν συνεργάζεται με τον κ. Μητσοτάκη. Πως μπορούμε να κάνουμε συζήτηση για συνεργασία με ένα κόμμα που είναι τρίτο στις δημοσκοπήσεις και δεν αποδέχεται τον αρχηγό του πρώτου κόμματος να είναι ο πρωθυπουργός; Δεν γίνεται πουθενά αυτό στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Το θέμα των υποκλοπών βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης

Για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε για τις υποκλοπές, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της και να μη στήνονται πολιτικά παιχνίδια πάνω στο ζήτημα των παρακολουθήσεων.

«Είναι ένα ζήτημα που αφορά την εθνική ασφάλεια. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε και να πολιτικολογούμε για ένα θέμα που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, θα πρέπει να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Είναι ένα θέμα που έχει πονέσει κάθε δημοκρατικό πολίτη, όμως είναι χρέος μας να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να την αφήσουμε απ’ έξω την πολιτική αντιπαράθεση».

«Φαρισαϊσμός και υποκρισία από τον ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη»

«Εμείς είμαστε αυτοί που φέραμε τις ρυθμίσεις για να βάλουμε «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία.

«Δεν βλέπουμε αυτή τη στάση ευθύνης και συνέπειας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που το «παίζει» ότι είναι κόμμα δικαιωμάτων και Δημοκρατίας. Βλέπουμε ένα φαρισαϊσμό και μία υποκρισία. Ψαρεύουν σε θολά νερά και κλείνουν το μάτι στους αντισυστημικούς ψηφοφόρους», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις