Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: Βασική επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το νερό να πάψει να είναι βασικό δημόσιο αγαθό

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: Βασική επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το νερό να πάψει να είναι βασικό δημόσιο αγαθό

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά στα φορολογικά θέματα, με μπροστάρη της αντεπίθεσης τον Αλέξης Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αύξησε τη φορολογία, την “έμμεση φορολογία”, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ». 

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χτεσινή (01.06.2023) επίσκεψή του στην ΕΥΔΑΠ επέμεινε μάλιστα ενόψει εκλογών ότι «οι έμμεσες αυξήσεις των φόρων δεν χτυπάνε ισότιμα αυτούς που έχουν μεγάλο εισόδημα, αυτούς που έχουν μεσαίο και αυτούς που έχουν μικρό. Κυρίως χτυπάνε αυτούς που έχουν μικρό γιατί οι άλλοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Να λοιπόν, τι έκανε η Νέα Δημοκρατία αυτά τα 4 χρόνια». «Πράγματι έκανε φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους και λεηλάτησε μέσα από την έμμεση φορολογία το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Και κυρίως των μισθωτών, των εργαζόμενων. Το ζείτε στην τσέπη σας». είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων ενέργειας και καυσίμων, υπογράμμισε ότι «τους ισχυρούς πρέπει να φορολογήσουμε εκτάκτως, όχι τις επιχειρήσεις που προσπαθούν με υγιείς μεθόδους σε μια δύσκολη συνθήκη ανταγωνισμού να έχουν κάποια κέρδη» και κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν πριν πάνε στην κάλπη «ποιο είναι το ταξικό τους συμφέρον», το «κοινωνικό τους συμφέρον».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επανήλθε και χθες στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού υποστηρίζοντας πως βασική επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το νερό να πάψει να είναι βασικό δημόσιο αγαθό. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κρίσιμο θέμα που αφορά τις ζωές όχι μόνο των εργαζομένων εδώ, αλλά όλων των ανθρώπων». 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε τις «διαφορές πολιτικής και όχι επικοινωνίας, πολιτικής και ουσίας που αφορούν τις ζωές των ανθρώπων», σημειώνοντας ότι στις δεύτερες κάλπες, που είναι οι πιο κρίσιμες, «δεν κρίνονται κόμματα και πρόσωπα αλλά κρίνονται οι ζωές μας. Το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει έχει να κάνει με ποιο πρόγραμμα και ποιο σχέδιο θα κυβερνήσει». Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως «δεν είναι ιδεοληψία της Αριστεράς η διατήρηση  των δημοσίων αγαθών», καθώς αφορά το σύνολο των πολιτών.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε επιπλέον ότι μετά την τραγωδία των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης έφερε στη Βουλή προς ψήφιση τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό «που ήταν το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού».

Τόνισε μάλιστα ότι  ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ «να υπάρξει άμεσα εφαρμογή της απόφασης του συμβουλίου της επικρατείας προκειμένου να επιστρέψει η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο εκεί που έπρεπε να ανήκουν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις