Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Καιρίδης: «Καυτή πατάτα η οικονομία και τα F-16 για τον Ερντογάν»

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Καιρίδης: «Καυτή πατάτα η οικονομία και τα F-16 για τον Ερντογάν»

Στα ελληνοτουρκικά και τις «καυτές» πατάτες που έχει στα χέρια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο Δημήτρης Kαιρίδης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μιλώντας στην εκπομπή Live News. 

Σχετικά με τις εξελίξεις που προκύπτουν από τις εκλογές στην Τουρκία ο Δημήτρης Καιρίδης σχολίασε. «Αρχικά να πούμε ότι είναι μια εντελώς καινούργια κυβέρνηση, άλλαξε όλους τους υπουργούς πλην δύο. Μόνο δύο από τους δεκαοχτώ παραμένουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Ο Ερντογάν έχει δύο ”καυτές πατάτες”. Η μία είναι η Οικονομία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάτι πρέπει να γίνει και δεν μπορεί να συνεχίσει την ανορθόδοξη πολιτική με τα επιτόκια. Εκεί έκανε μία στροφή στον ρεαλισμό επιλέγοντας τον Σίμσεκ».

Η άλλη «καυτή πατάτα» που καλείται να  αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Καιρίδη αφορά τα εξωτερικά της χώρας, τα F-16.

«Το ζήτημα έχει φθάσει σε αδιέξοδο, ή που το ζήτημα θα λυθεί ή που θα υπάρξει μεγάλη ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις», υπογράμμισε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Καιρίδης εκτίμησε ότι για τους επόμενους μήνες το ελληνοτουρκικό ζήτημα θα είναι σε ύφεση.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις