Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει «σκοτάδι» στο έγκλημα των Τεμπών και τις υποκλοπές, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει «σκοτάδι» στο έγκλημα των Τεμπών και τις υποκλοπές, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βάζει τα διλήμματα των επόμενων εκλογών καθώς θεωρεί ότι το κυβερνών κόμμα επιχειρεί να συγκαλύψει τις σοβαρές υποθέσεις που απασχολούν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου όλο το τελευταίο διάστημα.

«Ένα βασικό δίλημμα των εκλογών είναι αν την επόμενη ημέρα θέλουμε μια κυβέρνηση αλήθειας ή μια κυβέρνηση συγκάλυψης», είπε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε:

«Και η συγκάλυψη αφορά και το ζήτημα των υποκλοπών -το οποίο ακόμα γεννά ειδήσεις- αλλά και το έγκλημα των Τεμπών, στο οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει σκοτάδι. Και το προσπαθεί αυτό ξεκινώντας την προσπάθεια να τα ρίξει όλα σε ένα ανθρώπινο λάθος και φθάνοντας ακόμα και στο σημείο να κατηγορεί τους εργαζομένους ως συντεχνίες. Οι άνθρωποι που τόσο καιρό προειδοποιούσαν και έχουν αυτή τη στιγμή νεκρούς συναδέλφους τους χαρακτηρίζονται από τον κ. Μητσοτάκη ως συντεχνία».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ακόμα ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας στο νερό, στο ρεύμα, στο σύστημα Υγείας είναι στην κορυφή της ατζέντας που προτάσσουμε εμείς. Ασφάλεια για τους πολίτες σημαίνει το κράτος να έχει δημόσια εργαλεία στα χέρια του», υπογραμμίζουν. 

Οι ίδιοι άνθρωποι αναφέρονται στα σκάνδαλα τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν το κυβερνών κόμμα επισημαίνοντας ότι «ο Πάτσης δεν ήταν κάποιο λάθος, είναι το σχέδιο της ΝΔ για την πρώτη κατοικία. Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους πολίτες είναι “νόμος Πάτση-Καππάτου” και για τους φίλους της ΝΔ είναι “νόμος Παπαθανάση”».

«Θα μπορούσε άραγε ένα πολίτης να έχει την ίδια ρύθμιση όπως ο υπουργός του κ. Μητσοτάκη ή μόνο όσοι είναι φίλοι αυτού του παρασιτικού συστήματος; Μόνο το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ χρωστάει 12 εκατ. ευρώ! Ακριβώς γι’ αυτό εμείς καταθέσαμε τη σχετική τροπολογία για το πόθεν έσχες εκ νέου χθες. Οι όροι ρύθμισης των δανείων ενός πολιτικού προσώπου πρέπει να είναι στα στοιχεία του πόθεν έσχες», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μάλιστα ο κ. Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στον βουλευτή της ΝΔ Παναγή Καππάτο, επεσήμανε ότι «έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με υποθέσεις κατά των δανειοληπτών».

«Δηλαδή σήμερα αυτός ο άνθρωπος νομοθετεί στο κοινοβούλιο, ψήφισε να καταργηθεί η πρώτη κατοικία, και παραδέχεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα εκπροσωπούσε τράπεζες κατά αδύναμων δανειοληπτών. Παραδέχτηκε επίσης ότι έχανε υποθέσεις, ακριβώς γιατί υπήρχε πλαίσιο πρώτης κατοικίας. Το οποίο βέβαια η ΝΔ κατήργησε», σημείωσε ο ίδιος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις