Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από την Πάτρα: Στην σύγκριση προγραμμάτων και συνέπειας ο κ. Τσίπρας δίνει λευκή κόλλα

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από την Πάτρα: Στην σύγκριση προγραμμάτων και συνέπειας ο κ. Τσίπρας δίνει λευκή κόλλα

Ομιλία σε συγκέντρωση της ΝΔ στο στάδιο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μόνο με ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις εκλογές θα μπορεί η χώρα μας να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023, είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τίποτα στην Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει την Ελλάδα του 2019 σε όλους τους τομείς. Η χώρα σκορποχώρι που κάποιοι δεν ήθελαν σύνορα στην θάλασσα και τα ήθελαν ανοιχτά στην στεριά δεν υπάρχει πια. Ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται και οι ροές σχεδόν έχουν μηδενιστεί», είπε ακόμα.

Αναφέρθηκε επίσης στα έργα υποδομών και ειδικά όσον αφορά στο Πάτρα – Πύργος είπε ότι ο δρόμος κατασκευάζεται και δεν είναι μακέτα.

Θα είμαι ο πρωθυπουργός που με την δική σας στήριξη θα τον εγκαινιάσει και επίσημα, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που αφού απέτυχε ως κυβέρνηση απέτυχε και ως αντιπολίτευση». Και συνέχισε: «Αποδεικνύει ότι παραμένει μίζερος αδιόρθωτος και σκοτεινός σαν τα δικά του διαφημιστικά μηνύματα. Όλα μαύρα τα έχει βάψει μέχρι και τις αγκινάρες μαύρες τις είχε. Μην σας πιάνει η καρδιά σας με την ψεύτικη μαυρίλα. Θα τους στείλετε εσείς τον λογαριασμό στις 21 Μαΐου γιατί δεν είναι αυτή η Ελλάδα.

Τα ίδια έκανε και όταν έκλεισε τις τράπεζες και μας φόρτωσε ένα 3ο αχρείαστο μνημόνιο όταν τσάκισε τους συνταξιούχους με το νόμο Κατρούγκαλου. 4 χρόνια τώρα στη Βουλή μας έκανε εντύπωση πως έλεγε όχι στις φοροαπαλλαγές στις αυξήσεις στους συνταξιούχους στον φράχτη στον Έβρο στα όχι της δημοκρατίας απέναντι στην χρυσή Αυγή. Αν είχαμε εδώ τον γ.γ. του ΚΚΕ θα έλεγε για τον κ. Τσίπρα αυτός είναι και τάζει τώρα τζάμπα παροχές από το αγαπημένο του λεφτόδεντρο. Και περίλυπος ζητά να κυβερνήσει πρώτη φορά χωρίς μνημόνια. Μα είναι σοβαρός; Κι εγώ ζητώ να κυβερνήσω πρώτη φορά χωρίς τις κρίσεις που ζήσαμε. Δεν μπορεί να έχεις σύνθημα το δικαιοσύνη παντού και να έχεις δίπλα σου τον ένοχο από το ειδικό δικαστήριο 13-0 Νίκο Παππά.

Δεν μπορείς να καμαρώνεις ετεροχρονισμένα για την Αριστεία όταν ζητάς να μπαίνουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια γράφοντας 1 και 2. Επέλεξε ο κ. Τσίπρας και καλά έκανε γιατί είναι ένας σοβαρός επιστήμονας να βάλει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας έναν καθηγητή του Χάρβαρντ είπε αναφερόμενος στον Οθωνα Ηλιόπουλο.

Και αναρωτήθηκε στο Χάρβαρντ έχουν βαριοπούλες; Έχουν μολότοφ; Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι καλή στην Αμερική αλλά κακή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας; Και αφού ο ίδιος διδάσκει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο γιατί το αρνείται εδώ στην Ελλάδα; Και πως ανέχεται ο αρχηγός του να λέει τέτοια ψέματα πριν τις πανελλαδικές;

Στην σύγκριση προγραμμάτων και συνέπειας ο κ. Τσίπρας δίνει λευκή κόλλα».

Για Ανδρουλάκη: Είναι καλό να μετράμε το μπόι μας και όχι την σκιά μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα δεν μπορεί να κινείται σε ένα θολό τοπίο και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να προσβάλλει τους πολίτες λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θα είναι ένας άγνωστο Χ. Είναι καλό να μετράμε το μπόι μας και όχι την σκιά μας, τόνισε. Η πατρίδα μας δεν ζητά από εμάς να ανοίγουμε τις πληγές του εμφυλίου και όσο εκείνοι θα τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου εμείς θα παλεύουμε για το μέλλον.

Δείτε την ομιλία 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις