Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Ανδρουλάκης συναντιέται με τον ΣΥΡΙΖΑ στον μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου»

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Ανδρουλάκης συναντιέται με τον ΣΥΡΙΖΑ στον μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στο Ηράκλειο Κρήτης, ενόψει των εκλογών στις 21 Μαΐου 2023.

Έξι μέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του είπε ότι «το στοίχημα είναι να ντυθεί όλη Κρήτη και όλη η χώρα στα γαλάζια στις 21 Μαΐου για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη ΝΔ. Μας χωρίζουν 120 ώρες ως τις κάλπες και επισκέπτομαι την Κρήτη για να πάρω θάρρος από τη γη μας», είπε.

«Ο τόπος απαιτεί σταθερότητα στις κατακτήσεις του και συνέπεια στην πορεία που έχει χαράξει προς τα εμπρός και φωνάζει όχι στην δεύτερη φορά στην συμφορά και ναι στην δεύτερη φορά στην προκοπή», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις κρίσεις που πέρασε η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια και πως αυτές ξεπεράστηκαν. «Απέναντι σε όλα αυτά μείναμε όρθιοι», τόνισε και σημείωσε ότι παράλληλα η κυβέρνηση δεν ξέχασε τις δεσμεύσεις της.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα δυο ρεκόρ που έχουν καταγραφεί στις εξαγωγές στο λάδι και στον τουρισμό και είπε μάλιστα ότι οι αφίξεις έχουν αυξηθεί όμως τον ενημέρωσε ο αερολιμενάρχης κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επανέλαβε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταναστευτικές ροές που μειώθηκαν. «Ψηφίζουμε και για την γεωπολιτική ενίσχυση της θέσης της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι τέθηκαν αυτά τα 4 χρόνια τα θεμέλια της νέας Ελλάδας. Μια κυβέρνηση που διακρίνεται για την συνέπειά της είναι η σημερινή και μια άλλη που έλεγε πολλά αλλά έμεινε στα λόγια», τόνισε.

Μίλησε και για τα έργα υποδομών σε όλη την χώρα και ειδικά για το δικό του προσωπικό στοίχημα όπως είπε, τον ΒΟΑΚ. Το όνειρο αυτό γίνεται πια χειροπιαστή πραγματικότητα για όλη την Κρήτη, είπε.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους και αναφερόμενος στα στοιχήματα του μέλλοντος είπε ότι «δεν είναι όλα όπως τα θέλαμε. Η οικονομία πήγε πολύ καλά και είμαστε ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα αλλά ξέρω και ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί», σημείωσε.   

«Πρόσφατες τραγωδίες έδειξαν ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν ακόμα», τόνισε αναφερόμενος στα Τέμπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «εμείς παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας και δεν ντρεπόμαστε να μιλήσουμε γι αυτό και την κοστολόγησή του».

Αναφέρθηκε στην ισχυρή Ελλάδα που οραματίζεται και έθεσε ως προτεραιότητα τους καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους. Και για τους ιδιωτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη: «Εκείνοι μιλούν μόνο για τον Μητσοτάκη. Εγώ μιλώ για το μέλλον»

Όσον αφορά στις διαφορές με τους αντιπάλους του είπε ότι «εκείνοι μιλούν μόνο για τον Μητσοτάκη. Εγώ μιλώ για το μέλλον», είπε.

«Να μετρήσουμε το παρόν με εκείνους που τάζουν ψεύτικες υποσχέσεις. 83 δις παροχές και δεν μας λένε από που θα βρεθούν και ο κ. Τσίπρας σφυρίζει αδιάφορα κάθε φορά που ζητούμε να κοστολογηθεί το πρόγραμμά του από έναν ανεξάρτητο φορέα. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και οι υποσχέσεις έχουν και πάλι κοπεί από το λεφτόδεντρο», είπε.

«36 φορές επαναλαμβάνεται η λέξη κατάργηση στο πρόγραμμά του για να γυρίζουμε πάλι στα ερείπια. Όχι σε όλα και ναι στο τίποτα λέει. Αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη και ο κ. Τσίπρας θα μείνει βυθισμένος στην υποκρισία του. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των Ελλήνων με μισόλογα για τον φράχτη στον Έβρο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παγίδα της απλής αναλογικής και έθεσε ως προτεραιότητα «την ακύρωση αυτής της παγίδας που οδηγεί σε ακυβερνησία».

«Ο κ. Ανδρουλάκης ο συντοπίτης σας λέει δεν θέλει για πρωθυπουργό αυτόν που θα ψηφίσουν οι πολίτες. Θέλει έναν άγνωστο Χ. Λυπάμαι αλλά κοιτάζει στο παρελθόν και έχει καταλήξει να κάνει έναν μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου. Λυπάμαι αλλά την σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θέλουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ», είπε και θύμισε ότι η ΝΔ έδωσε αγώνες μαζί με το ΠΑΣΟΚ τα δύσκολα χρόνια. Μαζί πολεμήσαμε τον λαϊκισμό της πάνω και της κάτω πλατείας».

Και συνέχισε στέλνοντας μηνύματα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ: «Ακόμα και αν εμείς βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και εκείνοι μισοάδειο πάντως δεν το βλέπουν άδειο και σπασμένο όπως το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν θέλουν να γίνουν παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ ξέρουν ότι η θέση τους δεν είναι με τον τυχοδιωκτισμό και τον λαϊκισμό αλλά με τον υπεύθυνο πατριωτισμό και τον δημιουργικό εκσυγχρονισμό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για επικίνδυνη Βαβέλ και τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε στο γκρεμό. Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Τουρκία είπε ότι ξέρει καλά τις διακυμάνσεις σε αυτές τις θέσεις. Τις χειρίστηκα 4 χρόνια και ενίσχυσα την Ελλάδα. Δεν ψηφίζουμε μόνο για την οικονομία και την υγεία αλλά και την μεταναστευτική πολιτική και την θωράκιση της πατρίδας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κρίση με την Αλβανία. «Κάποιοι στην Αλβανία πήραν την απάντησή τους με τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη. Πήγα στην Χειμάρρα και δεσμεύθηκα ότι η μητέρα πατρίδα θα είναι πάντα στο πλευρό τους», τόνισε.

Δείτε την ομιλία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις