Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Ντόρα Μπακογιάννη: «Αν δεν πάρουμε αυτοδυναμία θα κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη κάλπη»

Εκλογές 2023 – Ντόρα Μπακογιάννη: «Αν δεν πάρουμε αυτοδυναμία θα κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη κάλπη»

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέλυσε τα σενάρια για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει προσπάθειες συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στις δεύτερες κάλπες, καθώς δεν θεωρεί πως θα βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση την πρώτη Κυριακή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι με την απλή αναλογική δεν βλέπει να βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. «Είμαι σίγουρη ότι θα πάμε σε δεύτερες κάλπες με πλειοψηφικό διότι θεωρούμε ότι οι αριθμοί δεν θα βγάλουν σταθερή κυβέρνηση με την απλή αναλογική».

Για την δεύτερη Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι τα σενάρια είναι δύο. Το ένα είναι να πάρει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία και το δεύτερο είναι να μην την πάρει και να προσπαθήσει να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

«Αντίθετα με το πλειοψηφικό υπάρχουν δύο πιθανότητες: Να πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ ή θα κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τέως υπουργός.

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε αναφορά και στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αν βγει πρώτο κόμμα την πρώτη Κυριακή θα χτυπήσει την πόρτα του ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, αλλά επισήμανε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό.

«Η πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ είναι από την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής να κάνει ο μια κυβέρνηση στην περίπτωση που είναι πρώτος, με τον κ. Ανδρουλάκη, με τον κ. Ανδρουλάκη να λέει χωρίς πρωθυπουργό τον Τσίπρα», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Προσέθεσε δε ότι «σοβαρή πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης είναι να υπάρξει αύριο το πρωί μια πρόταση που να είναι αξιόπιστη. Με τον τρόπο που παρουσιάζονται τα κόμματα σήμερα, αυτό δεν βγαίνει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις